ZELENSKI ODBRUSIO: Neće biti USTUPAKA Rusiji za prekid vatre!

Autor:

Svet

10.11.2023

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je ponovio da je cilj Kijeva da se ruske trupe proteraju s cele okupirane teritorije i vrati Krim, koji je Rusija anektirala 2014.

ZELENSKI ODBRUSIO: Neće biti USTUPAKA Rusiji za prekid vatre!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski naglasio je da Ukrajina neće učiniti nikakve ustupke Rusiji kako bi se postigao prekid vatre!

Komentari ukrajinskog predsednika usledili su nakon izveštaja NBC o privatnim razgovorima koje Sjedinjene Države i Evropska unija vode s Kijevom o mirovnim pregovorima s Rusijom, kao i intervjua u kojem je glavni komandant ukrajinskih oružanih snaga, general Valerij Zalužni za Ekonomist rekao da je rat u "zastoju".

Zelenski je odbacio stavove generala i demantovao izveštaje da je Ukrajina pod pritiskom u vezi s pregovorima o ratu. On je ponovio da je cilj Kijeva da se ruske trupe proteraju s cele okupirane teritorije i vrati Krim, koji je Rusija anektirala 2014.

- Obnova suvereniteta ključni je princip za završetak rata. Međutim, u ovom trenutku Rusija to jednostavno ne želi i zamišlja svet na svoj način - rekao je Zelenski i dodao da je druga faza rata "obnova pravde".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading