JAKE EKSPLOZIJE PROTRESLE UKRAJINU, REAGOVAO I ZELENSKI: Cilj napada je najverovatnije bila nuklearna elektrana (VIDEO)

Autor:

Svet

25.10.2023

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama pojavio se snimak stravične eksplozije kod elektrane Hmeljnicki.

JAKE EKSPLOZIJE PROTRESLE UKRAJINU, REAGOVAO I ZELENSKI: Cilj napada je najverovatnije bila nuklearna elektrana (VIDEO)

Foto: Twitter

U napadu ruske bespilotne letelice, zgrade u blizini nuklearne elektrane Hmeljnicki u zapadnoj Ukrajini su oštećene, a 20 ljudi je povređeno.

Zbog eksplozija je privremeno prekinuto napajanje nekim stanicama za praćenje zračenja, prenosi Rojters, navodi Informer.

- Neprijatelj je noću napao teritoriju u blizini nuklearne elektrane Hmeljnicki. Kao rezultat eksplozije, oštećeni su prozori na administrativnim i laboratorijskim zgradama. Povređeno je 20 osoba - saopštilo je ukrajinsko ministarstvo energetike na Telegramu.

 

 

Na društvenim mrežama pojavio se snimak stravične eksplozije kod elektrane Hmeljnicki.

Prema rečima ruskih ratnih blogera, ako eksplozija nije nastala u samom postrojenju, onda je verovatno uzrokovana pogotkom u veliko skladište municije i eksploziva ili skladište goriva.

 

 

Takođe, oštećeni su i dalekovodi, a dva grada u blizini nuklearne elektrane, Netišin i Slavuta, su ostala bez struje.

Zvaničnici Ukrajine su saopštili da su njihove vazduhoplovne snage uništile svih 11 ruskih dronova koji su bili lansirani tokom noći.

Zelenski: Ruski dronovi su najverovatnije ciljali nuklearnu elektranu Hmjelnicki

Republika

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je u sredu da je ruskim napadom bespilotnom letelicom u sredu u oblasti Hmjelnicki verovatno ciljano područje nuklearne elektrane i da je ovo dokaz da su Rusiji potrebne strože sankcije.

- Najverovatnije je da je meta ovih napada nuklearna elektrana Hmjelnicki. Udarni talas od eksplozije protresao je prozore, uključujući i prostore nuklearne elektrane - rekao je Zelenski.

Zelenski je rekao da svaki ruski udar, "posebno onaj koji se usuđuje da cilja nuklearnu elektranu i druge kritične objekte, služi kao dokaz da je nedovoljan pritisak na terorističku državu."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading