ADVOKAT PUCAO NA AKTIVISTE KOJI SU MU BLOKIRALI PUT! Uzeo oružje i rekao:"Ovo se danas završava"! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.11.2023

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki penzionisani advokat i univerzitetski profesor ubio je dvojicu demonstranata zbog klimatskih promena u Panami, a zločin je zabeležen kamerom.

ADVOKAT PUCAO NA AKTIVISTE KOJI SU MU BLOKIRALI PUT! Uzeo oružje i rekao:"Ovo se danas završava"! (VIDEO)

Foto: Youtube/ La República - LR+

Kenet Darlington (77) pojavio se pred sudijom u gradu La Espiga u sredu popodne, a posle dvočasovnog saslušanja određen mu je pritvor.

Elijeser Plicet, advokat dvojice žrtava, koji su inače učitelji, rekao je da je Darlington optužen za ubistvo i nezakonito posedovanje oružja, preneo je TVN Noticias.

Darlington je viđen u utorak, pred velikim brojem fotografa i televizijskih ekipa, kako hoda do blokade puta na delu Panameričkog autoputa u okrugu Čame, oko 55 milja zapadno od glavnog grada Panama Sitija.

 

 

Demonstranti već tri nedelje vode kampanju protiv sporazuma vlade Paname sa kanadskom firmom da vodi najveći otvoreni rudnik bakra u Centralnoj Americi još najmanje 20 godina. Rudnik je u ekološki osetljivom području.

Darlington, koji je živeo u ekskluzivnoj četvrti Paitila u Panama Sitiju, navodno je rekao drugim putnicima u automobilu, kada je izašao: „Ovo se završava danas.

Američki državljanin, rođen u Panami, za koga lokalni mediji navode da je ranije osuđivan za ilegalno posedovanje vatrenog oružja, vidi se kako se svađa sa demonstrantima. Potom vadi pištolj iz džepa i onda počinje da čisti barikadu na autoputu, i dalje se svađajući. Čuje se kako jedan od demonstranata govori: 'Zašto ne pucate?'

Darlington u tom trenutku otvara vatru.

 

 

Prva žrtva je odmah pala na zemlju držeći se za rame i praveći grimase zbog bolova koje trpi.

Jedna od žrtava, Abdiel Diaz, preminuo je na licu mesta, navodi The Times.

Druga žrtva, Ivan Rodrigez (62), prebačen je na kliniku Huan Vega Mendes u obližnjem gradu San Karlosu, ali je umro po dolasku u bolnicu.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako policija hapsi Darlingtona i odvodi ga.

 

 

Predsednik Paname Laurentino Kortizo uputio je saučešće porodicama poginulih demonstranata, rekavši da takvom zločinu „nije mesto” u njegovoj zemlji.

Lokalni mediji javili su da je Darlington, koji je rođen u panamskoj provinciji Kolon, pokušavao da se vrati u unutrašnjost zemlje nakon raznih zadataka u gradu La Čorera kada je naišao na blokadu puta.

 

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
z81

09.11.2023 08:22

evo ovo je primer onoga sto opozicioni lideri prizeljkuju svojim blokiranjem po Beogradu.

Bacvanin

09.11.2023 08:31

Pocelo je.Normalan svet je poceo da se budi.

Pera

09.11.2023 13:17

Nikom ništa, ne može jedna Panama da sudi američkom državljaninu.

Deda

09.11.2023 17:37

@Pera - Panama njhova kolonija.