UKRAJINA NAPALA RUSKO BRODOGRADILIŠTE U KERČU NA KRIMU: PVO uspešno oborio napad"

Autor:

Svet

04.11.2023

23:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pomorskom gradu Kerču na Krimu došlo je do novog napada, a obe strane su se oglasile sa svojim izveštajima.

UKRAJINA NAPALA RUSKO BRODOGRADILIŠTE U KERČU NA KRIMU: PVO uspešno oborio napad"

Foto: Printscreen X

 Prema navodima ukrajinskih oružanih snaga, oni su danas uspešno pogodili pomorsku i lučku infrastrukturu u brodogradilištu u Kerču. Međutim, šef administracije Krima Sergej Aksjonov tvrdi da su delovi oborene rakete pogodili dok za popravku brodova, ali da nije bilo žrtava.

Osim toga, komandant ukrajinskog vazduhoplovstva Mikola Oleščuk je na aplikaciji Telegram objavio da se nada da će još jedan brod završiti kao brod "Moskva", koji je potopljen pre dve godine. On je naveo da su krstareće rakete pogodile infrastrukturu u Zalivu, gde je stacioniran jedan od najmodernijih brodova ruske mornarice. Ipak, Aksjonov tvrdi da su sistemi protivvazdušne odbrane delovali u brodogradilištu, te da nije bilo žrtava.

Ruska strana se takođe oglasila i potvrdila da su ukrajinske oružane snage izvele napad na brodogradilište u Kerču. Prema njihovom izveštaju, brodogradilište je gađano sa 15 krstarećih projektila, ali su sistemi protivvazdušne odbrane uspešno oborili 13 projektila. Ipak, jedan brod je oštećen u napadu.

Ovakvi napadi na Krimu postali su učestali, a pre dve godine ruska mornarica je izgubila jedan od svojih najmodernijih brodova u sličnom napadu. Očigledno je da se sukob između Ukrajine i Rusije nastavlja i da obe strane nastavljaju da se bore za kontrolu nad ovim teritorijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading