MOSKVA SE PRIPREMA ZA UKRAJINSKI NAPAD: Gerilci snimili gomilanje ruskih trupa i opreme u OVOM području (FOTO)

Autor:

Svet

28.03.2024

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizani su dodali da će Rusija nastojati da okrivi Ukrajinu za nove terorističke akte u narednim nedeljama i mesecima, posebno od strane pokreta otpora.

MOSKVA SE PRIPREMA ZA UKRAJINSKI NAPAD: Gerilci snimili gomilanje ruskih trupa i opreme u OVOM području (FOTO)

Foto: Telegram/АТЕШ/Printscreen

Agenti gerilskog pokreta Ateš pomno prate situaciju na Krimu koji je okupirala Rusija i rekli su da Kremlj nastavlja da gomila trupe tamo, pripremajući se da odbaci ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe u Sevastopolju, piše Kijev post.

- Ateš nastavlja da prati kretanje ruskih okupatorskih trupa na Krimu - objavili su partizani na svom Telegram kanalu.

Gerilci su saopštili da se ruska komanda priprema da odbije ukrajinske napade, sa planovima da ojača obalsku liniju odbrane borbenim vozilima pešadije.

- Posle najnovijeg napada ukrajinskih bespilotnih letelica, ruska komanda je postavila zadatak da poveća broj PVO sistema iznad Sevastopolja - navodi se u izveštaju.

Agenti Ateša takođe nastavljaju da nadgledaju ruske trupe u selu Gvardijske na Krimu. Pre nekoliko dana snimili su dolazak vojne tehnike na železničku stanicu Ostrjakovo i objavili odgovarajuće fotografije.

- Sva oprema se nalazi na teritoriji vojne jedinice u blizini železničke stanice, okružena civilnim zgradama. Uspeli smo da utvrdimo da nije sva oprema koja se nalazi u ovom objektu ispravna - javili su partizani.

Partizani nisu isključili da je ruska komanda stvorila lažni objekat koncentracije opreme kako bi optužila Odbrambene snage Ukrajine za buduće napade na civilnu infrastrukturu.

- Teroristički napadi sa naknadnim optužbama protiv Ateša su sasvim mogući - rekao je izvor.

Partizani su takođe objavili saopštenje u kojem se napominje da Rusija planira nove terorističke napade da bi suzbila ukrajinski otpor.

- Kremlj želi da prikaže nenasilno podzemlje kao nasilno, a partizane kao teroriste. Optužuju pokret otpora za saradnju sa maloletnicima. Ovo je apsolutna laž - navodi se u saopštenju.

Partizani su dodali da će Rusija nastojati da okrivi Ukrajinu za nove terorističke akte u narednim nedeljama i mesecima, posebno od strane pokreta otpora.

Međutim, Ateš je još jednom pozvao sve Krimljane da snime kretanje ruskih trupa na poluostrvu i ove informacije dostave koordinatorima pokreta.

- Sve informacije se obrađuju i prosleđuju Odbrambenim snagama Ukrajine - navodi se u poruci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading