"ČEKALI SMO U ZASEDI NEDELJU DANA" Budanov objasnio kako je uništen ruski strateški bombarder i da li Ukrajinu čeka Armagedon (VIDEO)

Autor:

Svet

22.04.2024

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kiril Budanov je 19. aprila dao intervju ukrajinskom servisu BBC.

"ČEKALI SMO U ZASEDI NEDELJU DANA" Budanov objasnio kako je uništen ruski strateški bombarder i da li Ukrajinu čeka Armagedon (VIDEO)

Foto: Printsreen

Načelnik Glavne obaveštajne uprave (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine, Kiril Budanov, je u intervjuu za ukrajinski servis BBC, rekao da će se, prema dostupnim prognozama, njegova zemlja suočiti sa "problemima" sredinom maja.

- Prema našoj proceni, u bliskoj budućnosti nas čeka prilično teška situacija. Ali to nije katastrofalno, to takođe treba razumeti. Armagedon se neće dogoditi, kako mnogi sada počinju da govore. Ali od sredine maja biće problema - kazao je Budanov.

Na pitanje o prognozama situacije na frontu, Budanov je odgovorio:

- Govorim i o frontu. Ovo je integrisani pristup, jer će Rusi imati integrisan pristup. Oni sprovode složenu operaciju. Nećemo dugo razgovarati sa vama o ovome, ali biće to težak period. Sredinom maja, početkom juna.

Na još jedno razjašnjavajuće pitanje, da li je u pitanju i unutrašnja i politička situacija, Budanov je odgovorio: "Razgovaramo o svemu."

Tokom intervjua, novinar ukrajinskog BBC servisa podsetio je Budanova na prognoze koje je načelnik Glavne obaveštajne uprave prethodno javno izneo, uključujući i da će ukrajinska vojska biti na Krimu. Budanov je uzvratio rečima da se nikada ni za čim ne kaje, uključujući i reči o Oružanim snagama Ukrajine na Krimu.

- Ponekad se situacija dramatično promeni. Na kraju, ako već govorite o mojim ličnim rečima, onda su naše jedinice ušle na Krim - rekao je on.

Kiril Budanov je 19. aprila dao intervju ukrajinskom servisu BBC. Fragmenti su ranije objavljeni, a posebno Budanov je rekao da je ukrajinska vojska "čekala u zasedi" nedelju dana da obori ruski bombarder Tu-22M3. 22. aprila ceo intervju se pojavio na sajtu ukrajinskog servisa BBC.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading