BILO SPAKOVANO U KUTIJAMA KOLAČA: Izraelci na granici pronašli tajno pakovanje za Hamas, pa se ŠOKIRALI O ČEMU SE RADI

Autor:

Svet

04.11.2023

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kamionima koji su prevozili sporna pakovanja zabranjeni su ulazi u Gazu

BILO SPAKOVANO U KUTIJAMA KOLAČA: Izraelci na granici pronašli tajno pakovanje za Hamas, pa se ŠOKIRALI O ČEMU SE RADI

Foto: Ap photo

Izraelski inspektori otkrili su nekoliko pakovanja kiseonika namenjenih za provetravanje tunela kojima upravljaju terorističke grupe u Gazi, izjavila su dvojica neimenovanih izraelskih zvaničnika za Tajms of Izrael.

- Ona nisu bila za upotrebu u bolnicama, već ispod njih. Zbog toga su bila prokrijumčarena među kutijama kolačića - rekao je jedan od zvaničnika i dodao da je za svu robu sa kamiona u kojoj su pronađena pakovanja kiseonika zabranjen ulaz u Gazu.

Međutim, nijedan zvaničnik nije pokazao fotografiju tih pakovanja kiseonika, niti su rekli koja organizacija je odgovorna za slanje kamiona.

Otkako je Egipat otvorio prelaz Rafa prema Gazi pre 11 dana, nekoliko stotina kamiona sa tovarima humanitarne pomoći moglo je da uđe u Gazu nakon inspekcija egipatskih i izraelskih vlasti.

Kamioni prvo ulaze u Egipat, gde prolaze početni krug inspekcija, zatim se odvoze u Izrael preko prelaza Nicana, gde ih pregleda izraelska vojska, pre nego što budu vraćeni u Egipat i odvezeni u Gazu preko prelaza Rafa, rekao je neimenovani izraelski zvaničnik, dodajući da je takva procedura dogovorena između Izraela, Egipta i SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading