IMAMO DVA CILJA! Vođa Hezbolaha otkrio ŠTA ĆE URADITI U GAZI, a za Amerikance je imao SAMO JEDNU PORUKU

Autor:

Svet

03.11.2023

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hasan Nasralah poručio je arapskim zemljama da prestanu da trguju sa Izraelom, dok je Amerikancima između ostalog rekao da se sete kako su prošli u Iraku, Libanu i Avganistanu

IMAMO DVA CILJA! Vođa Hezbolaha otkrio ŠTA ĆE URADITI U GAZI, a za Amerikance je imao SAMO JEDNU PORUKU

Foto: Tanjug/AP

Lider Hezbolaha Hasan Nasralah održao je dugoočekivani govor pred svetom otkrivajući kakva je prava uloga ove organizacije u ratu u Gazi, kao i kako će dalje postupati.

Vođa Hezbolaha rekao je da ovo što se sada događa u Gazi jeste odlučujuća bitka koja nije poput prethodnih ratova. Kaže da za to svi moraju snositi odgovornost.

- Imamo dva cilja. Da zaustavimo rat u Gazi a drugi je da Hamas bude pobednik kako bi se uspostavio miran život u regionu - istakao je Nasralah.

Nasralah je istakao da bi arapske i muslimanske zemlje trebalo da rade zajedno kako bi zaustavile rat u Gazi.

- Pozivam sve arapske zemlje da prestanu da trguju sa Izraelom.

Dodao je da "neprijatelj" preti Libanu i Libancu dok tone u pesku Pojasa Gaze.

Vođa Hezbolaha je u svom govoru imao i posebnu poruku za SAD.

- Boreći se sa nama nećete doći nigde, bilo da pretite zemljama ili pokretima otpora, ako nam pretite u našim zemljama nećete nigde doći, vaša mornarica u Mediteranu nas nikada nisu plašile. I otvoreno kazem da vaši brodovi kojima nam pretite, spremni smo i za njih, setite se vasih poraza u Iraku, Libanu i Avganistanu i setite se kako ste pobegli iz Avganistana, samo bih vas podsetio da su oni koji su vas tamo pobedili živi i dalje - naglasio je Nasralah.

- Amerikanci su licemerni i sami su doveli do ovo ovolikog stradanja, oni ne mogu da zaštite civile iako to uporno govore. Ali imamo samo jednu stvar da napomenemo: Gađaćemo civile ukoliko naši civili budu bili gađani - saopštio je lider Hezbolaha

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading