IZRAEL JE SLABIJI OD PAUKOVE MREŽE, NEĆE MOĆI DA ZAUSTAVITI HAMAS: Lider Hezbolaha neprijatelju rekao šta mu se sprema

Autor:

Svet

03.11.2023

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hasan Nasralah poručio je da iza svega stoje Sjedinjene Američke Države kao i da će Hezbolah nastaviti da pomaže Hamas na sve načine

IZRAEL JE SLABIJI OD PAUKOVE MREŽE, NEĆE MOĆI DA ZAUSTAVITI HAMAS: Lider Hezbolaha neprijatelju rekao šta mu se sprema

Foto: youtube.com/sky news

Lider Hezbolaha Hasan Nasralah danas je poručio Izraelu da iako militantna organizacija koju predvodi nije direktno umešana u sukob u Gazi neće dozvoliti da se učini nova istorijska nepravda prema Palestincima.

Iako nije direktno rekao da Hezbolah ulazi u otvoreni rat sa Izraelom, Nasralah je naglasio da će podržavati Hamas i Palestince na svakom koraku.

- Mi smo se umešali već osmog oktobra, dan posle napada na Izrael. Islamski otpor u Libanu otpočeo je svoje operacije drugog dana operacije Storm - dodao je Nasralah, rekavši da su i oni bili iznenađeni napadom na Tel Aviv.

Poslednjih dana su američke vazdušne baze u Siriji i Iraku bile na udaru, a Nasralah kaže da je te udare izveo Islamski otpor.

- Amerikanci vode rat u Gazi i oni plaćaju troškove tog rata - kaže on.

Lider Hezbolaha je otkrivo i kako se spremao napad na Izrael 7. oktobra.


- Ovo je operacija koja je morala da se desi. Sve organizacije Palestine su učestvovale u ovoj operaciji. Ovaj veliki, blagosloveni napad bio je stopostotno palestinska odluka. Oni koji su je izvršili uradili su to tajno, ne dajući informacije nikome, pa ni drugim organizacijama u Gazi, ali ni međunarodnim organizacijama. Suprotno od onoga što mnogi misle, ova tajna nije smetala nikome, to je bila normalna odluka kako bi se osiguralo da operacija uspe - rekao je Nasralah.

- Ovaj veliki akt vodio je do zemljotresa, psihološkog, moralnog, vojnog, političkog i imao je egzistencijalne posledice - rekao je Nasralah, dodajući da šta god da vlada Izraela preuzela, neće moći da promeni uticaj i posledice ove strateške situacije Palestinaca".

- Izrael je slabiji od "paukove mreže" i neće moći da zaustavi ono što je započeto sedmog oktobra - rekao je Nasralah.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading