OPERACIJA HAMASA BILA JE SJAJNA, NIJE MOGLO DRUGAČIJE! Lider Hezbolaha održao govor, a onda je OTKRIO DA LI ĆE POČETI VELIKI RAT

Autor:

Svet

03.11.2023

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle nekoliko dana iščekivanja, lider Hezbolaha oglasio se govorom koji može da znači samo jedno

OPERACIJA HAMASA BILA JE SJAJNA, NIJE MOGLO DRUGAČIJE! Lider Hezbolaha održao govor, a onda je OTKRIO DA LI ĆE POČETI VELIKI RAT

Foto: youtube.com/Sky news

Lider Hezbolaha Hasan Nasralah održao je svoj dugoočekivani prvi govor od početka sukoba Izraela i Hamasa, prvo na teritoriji Izraela, a onda i po Pojasu Gaze.

Nasralah je pohvalio Hamas na "svetoj operaciji" 7. oktobra u Izraelu posle čega je počeo rat, poručio je da "nije moglo drugačije" i indirektno je, sudeći prema onome što je rekao, pokazao da Hezbolah nema nameru da se zvanično uključuje u rat.

Nasralah je, započevši govor sa “Moja braćo i sestre, mir za sve vas”, rekao da su Palestinci patili decenijama.

Nakon što je odao počast libanskim i palestinskim mučenicima ubijenim u sukobu sa Izraelom, Nasralah je poručio neprijatelju da ako je hteo da traži rat sa svim etičkim, moralnim i verskim pravilima, ne može ga pronaći.

Nasralah je rekao da je operacija Hamasa u Izraelu bila stoprocentno sjajna i potpuno palestinska.


"Nije bilo negativne strane ove operacije, i nisu mogli drugačije".

Govoreći o životu u Gazi, on kaže da više od dva miliona ljudi živi na "malom području" i da imaju "veoma težak život".

- Oni svakodnevno ubijaju naše ljude. Ova slavna, seizmička operacija izazvala je potres u smislu sigurnosti, vojske, politike, diplomatije, pa čak i psihološki. To će imati duboke strateške posledice.

Nasralah je rekao da je Izrael postavio previsoke ciljeve kada je u pitanju pokušaj uništenja Hamasa i brisanja njegovih vođa.

Rekao je i da Iran otvoreno podržava pokrete otpora u Libanu, Palestini i regionu.

- Ali ne vrši kontrolu nad njihovim vođstvom.

Takođe je izrazio sumnju u sposobnost Izraela da postigne svoj zacrtani cilj oslobađanja talaca držanih u Gazi, rekavši da je u prošlosti bio prisiljen da pregovara o oslobađanju zarobljenika.

Nasralah je otkrio i da je Islamski otpor taj koji je poslednjih dana napao američke vazdušne baze u Siriji i Iraku bile na udaru.

Nasralah je na kraju rekao da se bitka nastavlja, ali nije precizirao kako će Hezbolah delovati.

"Bitka se nastavlja".

Vodeći svetski mediji naglašavaju da ovo samo znači da će Hezbolah nastaviti da deluje "iz prikrajka" i nezvanično, kao i da nema nameru da otvara novi ratni front, odnosno da uvlači druge države u sukob.

Hezbolah je militantna grupa koju podržava Iran, slična Hamasu, sa sedištem u Libanu.

Postavio ju je Iran da bi se suprotstavio SAD i Izraelu, i deo je onoga što je poznato kao „Osovina otpora“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading