TENZIJA NA VRHUNCU: Izraelska vojska spremna, čeka se obračanje HEZBOLAHA, svi STRAHUJU OD NAJGOREG!

Autor:

Svet

03.11.2023

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol izraelske vojske Danijel Hagari rekao je da su odbrambene snage u vrlo visokoj pripravnosti duž izraelske granice sa Libanom

TENZIJA NA VRHUNCU: Izraelska vojska spremna, čeka se obračanje HEZBOLAHA, svi STRAHUJU OD NAJGOREG!

Foto: Profiemdia

Dok se čeka gotovo apokaliptično obraćanje lidera Hezbolaha za koje se ceo svet plaši da će proširiti rat na Bliskom istoku, na severnoj granici Izraela s Libanom poslednjih nedelja je došlo do razmene vatre između Hezbolaha i izraelske vojske.

- Nastavićemo da odgovaramo na svaki napad na izraelske civile. Mi smo u visokoj pripravnosti na severnoj granici, u vrlo visokoj pripravnosti kako bismo odgovorili na svaki napad, bilo da do njega dođe danas ili u narednim danima - rekao je Hagari. 

Generalni sekretar Hezbolaha Hasan Nasralah danas će se obratiti javnosti, prenosi Gardijan.

Lider snažne šiitske organizacije koju podržava Iran, prvi put će se danas javno oglasiti od početka rata između Izraela i Hamasa, u kojem Hezbolah napadima na izraelske snage pomaže palestinske militante.

- Nismo još videli nikakve indikacije da je Hezbolah spreman da krene u punoj snazi. Videćemo šta ima da kaže - saopštio je portparol za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi, komentarišući najavu obraćanja lidera Hezbolaha.

Hezbolah je u četvrtak saopštio da je tokom večeri izvršio napad na 19 položaja u Izraelu. Sukobi su do sada uglavnom bili lokalizovani na pogranično područje, a Hezbolah je koristio samo delić vatrene moći kojom Nasralah godinama preti Izraelu, navodi britanski list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading