UČITELJ DAVIO I TRI PUTA UBO OLOVKOM ĐAKA! Horor u Sloveniji!

Autor:

Svet

17.10.2023

23:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada sam po dolasku u školu pokušao da započnem razgovor sa učiteljem, bio je grub prema meni ili me optuživao za sve moguće kako bi prikrio ono što je učinio, kaže otac dečaka.

UČITELJ DAVIO I TRI PUTA UBO OLOVKOM ĐAKA! Horor u Sloveniji!

Foto: Shutterstock

Početkom meseca u školi u Kranju u Sloveniji učitelj je učenika uhvatio za vrat, odgurnuo ga i tri puta ubo hemijskom olovkom. Kako prenose slovenački mediji, dečak je lakše povređen. Uprava škole učitelja je udaljila sa nastave, a policija sprovodi istragu.

Policijska uprava Kranj potvrdila je da su početkom novembra obrađivali napad u jednoj od osnovnih škola, ali detalje ne otkrivaju, kako su naveli, zbog zaštite ličnih podataka, sekundarne viktimizacije žrtve i odredbi Krivičnog zakona.

Protiv jedne osobe policijski službenici sprovode istražni postupak zbog sumnje na počinjenje krivičnog dela te će o svim saznanjima izvestiti nadležno državno tužilaštvo, naveli su.

Direktorka obavestila ministarstvo i inspekciju

Direktorka škole odmah je reagovala na incident i pokrenula sve postupke, potvrdila je za portal 24ur.com. Napisala je da je odmah nakon incidenta obavila razgovor sa ocem, učenikom, učiteljem i drugim učenicima iz razreda u kojem se dogodio incident, a zatim o svim saznanjima obavestila policiju. Takođe je obavestila ministarstvo i školsku inspekciju sa kojima se konsultovala oko mera. Potvrdila je da je učitelj lani u novembru dobio prvo pismeno upozorenje zbog neprimerene verbalne komunikacije sa učenicima. Za kranjski portal Trma o incidentu je progovorio otac napadnutog učenika.

Učitelj nikad ne sme da poskupi tako glupo

- Bio sam u školi vrlo brzo nakon incidenta. U njemu je moj sin zadobio tri uboda olovkom. Na njega je nasrnuo učitelj, odgurnuo ga i uhvatio za vrat. Nije bilo nikakvog posebnog razloga, samo nekoliko razmenjenih rečenica između njega i mog sina, koji je iznenada doživeo fizički napad pred svojim kolegama iz razreda. Ovde naglašavam da potpuno razumem da nije lako sa odrastanjem dece, ali učitelj nikad ne sme da poskupi tako glupo - rekao je otac dečaka. Ispričao je i što se događalo nakon što je on stigao u školu.

Nema tolerancije prema nasilju

- Kada sam po dolasku u školu pokušao da započnem razgovor sa učiteljem, bio je grub prema meni ili me optuživao za sve moguće kako bi prikrio ono što je učinio. U školi su se ponašali odgovorno, direktorka je pokrenula sve postupke. Događaj smo prijavili i u PU Kranj, gde su već znali nakon što je incident prijavila škola. Otišli smo kod lekara, ubod olovkom dogodio se u predelu struka, podlaktice, ali i na licu - srećom nije bilo težih posledica - dodao je otac.

U Policijskoj upravi Kranj dodaju da nemaju tolerancije prema bilo kakvom nasilju. U osnovnim i srednjim školama, dodaju, redovno se sprovode preventivne aktivnosti na temu prevencije svakog oblika nasilja, a žrtve se podstiču da prijave nasilje policiji.

(Republika/Index.hr)

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading