"NE PREGOVARAMO NI SA KIM!" Izraelski zvaničnici najavili nove akcije protiv Hamasa!

Autor:

Svet

09.10.2023

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova pozvao je Hamas da oslobodi ljude koji su zarobljeni tokom napada u subotu, ali je upozorio da Izrael trenutno nije usredsređen na pregovore.

"NE PREGOVARAMO NI SA KIM!" Izraelski zvaničnici najavili nove akcije protiv Hamasa!

Foto: Tanjug,

Ministar spoljnih poslova Izraela, Eli Koen, izjavio je da će Izrael voditi dugotrajan rat protiv terorizma i da će pobediti one koji su odgovorni za nedavni napad koji je ubio stotine ljudi. Govoreći na onlajn konferenciji za štampu kojoj su prisustvovali globalni mediji, Koen je istakao da Izrael nema spor oko zemlje s Palestincima.

- Izrael je u ratu. Nismo mi izabrali ovaj rat. Hamas je zastupnik Irana. Hamas je organizovao masakr koji svet neće zaboraviti. Mi branimo svoju otadžbinu. Izrael je poslednja granica zapada. Mi smo jedina prava demokratija na Bliskom istoku. Upravo sada moramo da se borimo za zapadni svet - rekao je Koen.

Takođe je izrazio zahvalnost na izlivu solidarnosti različitih međunarodnih lidera i rekao da se Izrael bori za zapadne zemlje.

Ministar spoljnih poslova pozvao je Hamas da oslobodi ljude koji su zarobljeni tokom napada u subotu, ali je upozorio da Izrael trenutno nije usredsređen na pregovore.

- Trenutno ne pregovaramo sa nikim. Fokusirani smo na obezbeđenje naše teritorije. Zahtevamo od Hamasa da ne naudi nijednom taocu - rekao je Koen, tvrdeći da nije bilo provokacije koja bi opravdala Hamasov napad na Izrael.

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), Libi Vajs, izvestila je da je Hamasov napad na izraelske gradove, sela i kibuce do sada rezultirao više od 700 mrtvih i oko 1000 ranjenih. Ovaj masivan napad izazvao je međunarodnu solidarnost i podršku Izraelu.

- Situacija je veoma teška. Teroristi su ubili muškarce, žene, decu, starce, uključujući i one koji su bili u krevetima. Pred nama su izazovni dani - rekla je Vajs.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Izraela, Lior Hajat, najavio je da bi Izrael uskoro mogao izvesti kopnenu operaciju u Gazi.

- Izrael je napustio Pojas Gaze pre 18 godina. Ali nećemo dozvoliti da se ova realnost nastavi - rekao je Hajat.

Izrael se povukao iz Pojasa Gaze 2005. godine u nastojanju da poboljša bezbednost zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading