MI NISMO PODLJUDI! Ambasador Palestine pri UN: Izraelska blokada Gaze nije uništila Hamas, samo je nanela strašne patnje civilima

Autor: Tanjug

Svet

08.10.2023

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je izrazio zabrinutost da bi izraelska vlada mogla da protumači poruke o ''pravu Izraela da se brani'' kao ''dozvolu za ubijanje''.

MI NISMO PODLJUDI! Ambasador Palestine pri UN: Izraelska blokada Gaze nije uništila Hamas, samo je nanela strašne patnje civilima

Foto: commons.wikimedia.org

Izraelska blokada Gaze nije uništila vojne kapacitete Hamasa, već je samo nanela strašne patnje čitavom civilnom stanovništvu, izjavio je danas palestinski ambasador pri Ujedinjenim nacijama Rijad Mansur.

On je izrazio zabrinutost da bi izraelska vlada mogla da protumači poruke o ''pravu Izraela da se brani'' kao ''dozvolu za ubijanje'', i zatražio hitan sastanak Arapske lige u Kairu u narednih nekoliko dana, prenosi Bi-Bi-Si.

Mansur je rekao da Palestinci ''nisu podljudi'', i da nikada neće prihvatiti retoriku koja ''ocrnjuje njihovu humanost, poriče njihova prava, ignoriše okupaciju njihove zemlje i ugnjetavanje njihovog naroda''.

Ranije danas, pre sastanka Saveta bezbednosti UN iza zatvorenih vrata, ambasador Izraela pri UN Gilad Erdan optužio je Hamas da je počinio ratne zločine i poručio da je vreme da se uništi "teroristička infrastruktura" te palestinske militantne grupe.

- Ovo su ratni zločini, ovo su očigledni dokumentovani ratni zločini. Era razumnog postupanja sa ovim divljacima je završena. Sada je vreme da se uništi Hamasova teroristička infrastruktura, da se potpuno izbriše, tako da se takvi užasi više nikad ne ponove - rekao je Erdan novinarima uoči sednice Saveta bezbednosti UN koja će biti održana večeras iza zatvorenih vrata.

On je dodao da ne vidi razlog da se ne nastave pregovori o normalizaciji odnosa Izraela sa Saudijskom Arabijom, koji se vode uz posredovanje SAD.

Rojters je ranije danas objavio, pozivajući se na dvoje neimenovanih visokorangiranih američkih zvaničnika, da Vašington veruje da je napad Hamasa na Izrael imao za cilj ''da poremeti normalizaciju odnosa Izraela i Saudijske Arabije''.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading