HAMAS OSTAO BEZ JEDNOG OD VOĐA! Telo Ajmana Junisa izvučeno iz ruševina u Gazi!

Autor:

Svet

08.10.2023

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski ratni avioni izveli su napade na ciljeve Hamasa koji vlada Pojasom Gaze, nakon što je u velikom napadu palestinskih militanata u Izraelu ubijeno oko 300 ljudi.

HAMAS OSTAO BEZ JEDNOG OD VOĐA! Telo Ajmana Junisa izvučeno iz ruševina u Gazi!

Foto: Printscreen Twitter

Visokopozicionirani pripadnik Hamasa Ajman Junis ubijen je u izraelskim napadima na Gazu.

Telo Ajmana Junisa izvučeno je iz ruševina u nedelju nakon što je granatirana njegova kuća u izbegličkom kampu Nuseirat u Gazi, potvrdila je agencija za civilnu zaštitu.

 

Izraelski ratni avioni izveli su napade na ciljeve Hamasa koji vlada Pojasom Gaze, nakon što je u velikom napadu palestinskih militanata u Izraelu ubijeno oko 300 ljudi. Evropska unija, Sjedinjene Države i Izrael tretiraju Hamas kao terorističku organizaciju.

Od izbijanja borbi u subotu do sada je u Gazi u izraelskim napadima poginulo 313 ljudi, saopštilo je ministarstvo zdravlja u Gazi, kojom upravlja Hamas. Oko 1.990 Palestinaca je ranjeno, rečeno je.

Hamas je ofenzivu počeo u subotu u zoru salvama raketa na Izrael čime je pokrivao svoje borce koji su se preko rupa u zidu između Gaze i Izraela ubacivali na teritoriju Izraela napadajući vojne i civilne položaje usred gradova. Na to su izraelske snage odgovorile bombardovanjem brojnih meta u Gazi, uskom području s više od 2 milijuna stanovnika.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading