HAMAS RAKETIRAO TEL AVIV, IZRAEL UZVRATIO NAPADOM NA GAZU! Na žestokom udaru i Liban! KRVOLOČNA BORBA U IZRAELU! (VIDEO)

Autor:

Svet

08.10.2023

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska vojska (IDF) saopštila je i da izvodi artiljerijske udare na mete u Libanu, nakon što je sa teritorije te zemlje u pravcu Izraela ispaljeno više minobacačkih granata.

HAMAS RAKETIRAO TEL AVIV, IZRAEL UZVRATIO NAPADOM NA GAZU! Na žestokom udaru i Liban! KRVOLOČNA BORBA U IZRAELU! (VIDEO)

Foto: Printscreen/twitter.com/clashreport

Jutros je iz Pojasa Gaze prema Izraelu ispaljeno više desetina raketa. Odgovornost za napad je preuzela islamistička grupa Hamas.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je rekao da je njegova zemlja u ratu. Izrael je odgovorio napadom na Gazu. Stotine je mrtvih, hiljade ranjenih s obe strane. Hamas je pogodio i bolnicu.

 

 

Izraelska vojska (IDF) saopštila je i da izvodi artiljerijske udare na mete u Libanu, nakon što je sa teritorije te zemlje u pravcu Izraela ispaljeno više minobacačkih granata. Projektili su pali na prostor sporne Golanske visoravni, a trenutno nema informacija o povređenima i o materijalnoj šteti, prenosi "Times of Israel".

-,IDF će nastaviti da deluje u svim regionima i u svakom trenutku kako bi se obezbedila sigurnost izraelskih civila - navodi se u saopštenju.

 

 

Palestinski nacionalno-oslobodilački pokret Fatah pozvao je Palestince da se danas priključe svobuhvatnom napadu i da eskaliraju konfrontaciju na svim poljima u odbrani palestinskog naroda i njegovog prava na slobodu, državnost i nezavisnost.

- Izraelski okupatori nastavljaju agresiju i zločine nad našim narodom i njegovim islamskim i hrišćanskim svetinjama i nastavlja žestok napad na naše zatvorenike i zarobljenike, dok međunarodna zajednica ćuti - navodi se u saopštenju objavljenom sinoć, prenosi agencija WAFA.

Broj Izraelaca koji su poginuli u subotnjim napadima Hamasa na Izrael porastao je na više od 30, dok je povređeno njih više od 1.450, javljaju izraelski mediji. S druge strane, palestinsko ministarstvo zdravlja u Gazi je saopštilo da su najmanje 232 Palestinaca ubijena, a da je najmanje 1.700 ranjeno na toj teritoriji u izraelskoj odmazdi nakon napada Hamasa na Izrael

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je rekao da je njegova zemlja u ratu. Izrael je odgovorio napadom na Gazu. Stotine je mrtvih i hiljade ranjenih s obe strane.

- Hamas želi da nas sve ubije. To je neprijatelj koji ubija decu i majke u njihovim domovima, u njihovim krevetima, neprijatelj koji otima starce, decu i mlade žene, koji kolje i masakrira naše građane, uključujući i decu, koja su samo izašla da uživaju u prazniku - naveo je Netanijahu.

Bonus video:

.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading