NAJSTARIJOJ ĆERKI KADIROV NAMEŠTA NOVU FUNKCIJU: Ajšat Kadirova dobila unapređenje, biće zamenica premijera Čečenije

Autor:

Svet

03.10.2023

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Čečenije Ramzan Kadirov je na svom Telegram kanalu napisao da podržava predlog da se njegova ćerka, ministarka kulture Čečenije Ajšat Kadirova, imenuje na mesto zamenika premijera republike.

NAJSTARIJOJ ĆERKI KADIROV NAMEŠTA NOVU FUNKCIJU: Ajšat Kadirova dobila unapređenje, biće zamenica premijera Čečenije

Foto: Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, sličan predlog izneo je i predsednik vlade Čečenije Muslim Hučijev, a naravno, lider Čečenije to nije mogao da odbije.

 

„Podržao sam predloge Muslimana Hučijeva. Naravno, Ajšat Kadirova je dala veliki doprinos unapređenju aktivnosti regionalnog Ministarstva kulture i stekla značajno profesionalno iskustvo“, napisao je Kadirov.

 

On je napomenuo da će bivši potpredsednik republičke vlade Musa Dadaev biti imenovan na mesto ministra kulture regiona, koje je ranije obavljala Ajšat Kadirova.

Aishat Kadirova je najstarija ćerka Ramzana Kadirova, ima 25 godina. Ona je ministarka kulture Čečenije od oktobra 2021. godine, a prethodno je bila zamenik republičkog ministra kulture od 2020.

23. juna 2022. godine dobila je Orden prvog predsednika Čečenije. Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin odlikovao Ajšat Kadirovu ordenom Ordena za zasluge prema otadžbini II stepena.

 

U dokumentu koji je potpisao šef države navodi se da je ćerka šefa Čečenije dala ogroman doprinos razvoju nacionalne kulture i umetnosti. Tokom godina, sprovodila je plodonosne aktivnosti u ovom pravcu, precizira se u uredbi. Takođe, ranije je ruski predsednik Vladimir Putin odlikovao rođaka Ramzana Kadirova Has-Magomeda Kadirova, gradonačelnika grada Groznog, medaljom „Za zasluge otadžbini“, stepena II.

 

Ranije je objavljeno da je nećak Ramzana Kadirova došao na čelo Danone Rusija posle njegove de fakto nacionalizacije.

Nedavno je bilo izveštaja da je Ramzan Kadirov, lider Čečenije, bio ozbiljno bolestan. Prema izvorima, Kadirov je imao ozbiljne probleme sa bubrezima, što je izazvalo strah da je možda otrovan.  Ukrajinska obaveštajna služba izvestila je da je Kadirov bio u kritičnom stanju. Međutim, nedavno se pojavio na sastanku sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading