SMRT RAMZANA KADIROVA BILA BI FATALNI UDARAC ZA PUTINA: Čečenija je bila ZEMLJA SMRTI, biografija čečenskog lidera otkriva kako je stao na STRANU RUSIJE!

Autor:

Svet

19.09.2023

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ramzan Kadirov, šef Čečenije, nedavno je prošao kroz neuspšenu transplantaciju bubrega. On se i dalje bori život i nalazi se u kritičnom stanju, prema izvorima u čečenskoj dijaspori. Trenutno se Kadirov nalazi u jednoj od medicinskih ustanova u Moskvi, gde je planirana nova operacija transplantacije. Ranije je zdravstveno stanje Ramzana Kadirova veoma ozbiljno pogoršano, a čak je bio u komi nekoliko dana.

SMRT RAMZANA KADIROVA BILA BI FATALNI UDARAC ZA PUTINA: Čečenija je bila ZEMLJA SMRTI, biografija čečenskog lidera otkriva kako je stao na STRANU RUSIJE!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Ramzan Kadirov

Kada bi Kadirov umro, destabilizacija režima Kadirova u Čečeniji bila bi ozbiljan udarac Vladimiru Putinu, jer je upravo uspostavljanje prijateljskog režima u Čečeniji odigralo važnu ulogu u ranoj Putinovoj popularnosti u Rusiji.

Zašto se Kadirov okrenuo Putinu?

Ramzan Kadirov, lider Republike Čečenije u Ruskoj Federaciji, odlučio se da podrži Vladimira Putina iz različitih razloga koji se tiču politike, sigurnosti i ličnih interesa. Evo nekoliko ključnih faktora koji su verovatno doprineli njegovoj odluci da podrži Putina:

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Stabilnost i kontrola: Kadirov je bio na vlasti u Čečeniji od 2007. godine, a njegova vlast se karakteriše čvrstom kontrolom nad regionom. On se oslanja na ruske vlasti, uključujući i Putinovu administraciju, kako bi očuvao svoju vlast i osigurao stabilnost u Čečeniji. Podrška Putinu osigurava da će ta stabilnost ostati netaknuta.

Borba protiv ekstremizma: Čečenija je bila poprište ozbiljnog islamskog ekstremizma i terorizma tokom devedesetih i početkom 2000-ih godina. Kadirov je igrao ključnu ulogu u suzbijanju ekstremizma u regionu i u ponovnom uspostavljanju reda. Putinova administracija ga je podržala u ovom naporu, a Kadirov mu uzvraća podrškom u zajedničkoj borbi protiv terorizma.

Lični odnosi: Kadirov i Putin imaju dugotrajne lične odnose. Putin je bio na vlasti u Rusiji tokom većeg dela Kadirovove političke karijere, i njih dvojica su sarađivali na mnogim pitanjima. Ovo je doprinelo jačanju njihove veze i međusobnog poverenja.

Ekonomski interesi: Kadirov i njegova porodica imaju ekonomske interese i poslovne veze u Rusiji. Ova finansijska povezanost može biti još jedan motiv za podršku Putinu, kako bi se očuvali i unapredili njihovi ekonomski interesi.

Politika republike Čečenije: Kao lider Čečenije, Kadirov može ostvariti političke koristi podržavajući vlasti u Moskvi, uključujući i Putina. Ova podrška može pomoći u obezbeđivanju finansijske pomoći i drugih resursa za Čečeniju.

U krajnjoj liniji, Kadirovova podrška Putinu može se tumačiti kao pragmatična odluka koja služi njegovim ličnim i političkim interesima, kao i interesima Čečenije kao regiona u okviru Ruske Federacije. Putin, s druge strane, vidi Kadirova kao saveznika koji doprinosi stabilnosti i borbi protiv terorizma u regionu.

Biografija Ramzana Kadirova

Datum Rođenja: Ramzan Kadirov je rođen 5. oktobra 1976. godine u Tsentoru, koji se nalazi u Čečeniji, tadašnjoj autonomnoj republici unutar Sovjetskog Saveza.

Porodično Poreklo: On dolazi iz uticajne političke i vojne porodice u Čečeniji. Njegov otac, Ahmat Kadirov, bio je predsednik Čečenije do svoje smrti 2004. godine.

Rat u Čečeniji: Ramzan Kadirov je bio aktivan u sukobima u Čečeniji, uključujući Prvi i Drugi čečenski rat. Nakon što je njegov otac ubijen u eksploziji bombe 2004. godine, Ramzan Kadirov je preuzeo vođstvo nad republici, iako je bio vrlo mlad.

Predsednik Čečenije: Kadirov je formalno postao predsednik Čečenije 2007. godine i od tada je ostao na toj funkciji. On je često bio kritikovan zbog optužbi za kršenje ljudskih prava, nasilja i autoritarnog upravljanja u Čečeniji.

Verski Angažman: Kadirov je poznat i po svojoj podršci islamskoj veri i izgradnji džamija u Čečeniji. On se često predstavlja kao vernik i promoviše tradicionalne vrednosti.

Republika

Foto: Tanjug/AP/printscreen

 

 

Bliska Veza sa Kremljom: Kao lider Čečenije, Kadirov ima bliske veze s Kremljom i ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Njegova lojalnost prema Kremlju doprinela je stabilnosti u Čečeniji, ali je takođe izazvala kontroverze zbog ljudskih prava i demokratije.

Sportski Angažman: Kadirov je takođe poznat po svom interesovanju za sport. On je podržao mnoge sportske događaje i timove u Čečeniji, uključujući i borilačke veštine kao što je MMA.

Kritike i Kontroverze: Tokom njegovog vladavine, Kadirov je suočavao s brojnim kritikama i optužbama za kršenje ljudskih prava, uključujući mučenje, nestanke i nasilje nad političkim protivnicima.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading