SENZACIONALNO OTKRIĆE! EVO GDE JE GENERAL ARMAGEDON: Surovikin uslikan u Africi, povezan sa Putinovom TAJNOM VOJNOM KAMPANJOM!

Autor:

Svet

15.09.2023

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ruski general Sergej Surovikin potencijalni novi lider Vagnerove grupe? Spekulacije o njegovom mogućem imenovanju."

SENZACIONALNO OTKRIĆE! EVO GDE JE GENERAL ARMAGEDON: Surovikin uslikan u Africi, povezan sa Putinovom TAJNOM VOJNOM KAMPANJOM!

Foto: Tanjug/AP

Ruski mediji špekulišu o mogućnosti da general Sergej Surovikin postane novi vođa Vagnerove plaćeničke grupe.

Surovikin se nedavno pojavio na sastanku sa vojnim liderima u Alžiru, što ukazuje na moguću kampanju za njegovo imenovanje na mesto koje je ranije držao osnivač ove privatne vojne kompanije, Jevgenij Prigožin.

 

Dokaz za to je njegova fotografija, a Surovikin ne nosi uniformu, već je u civilu.

 

Surovikin se nije pojavljivao u javnosti od juna, kada je uputio apel borcima Vagnera da prekinu pobunu. Navodno ga ruske vlasti sumnjiče za učešće u toj pobuni.

Takođe, Surovikin je bio zamenik komandanta u Ukrajini i komandovao je povlačenjem 30.000 dobro opremljenih vojnih jedinica sa desne obale Dnjepra u Hersonskoj oblasti prošle godine."

Sergej Surovikin je visoko rangirani ruski general sa bogatom vojnom karijerom. Rođen je 18. decembra 1965. godine u Omsku, Rusija. Tokom svoje karijere, Surovikin je obavljao različite vojne funkcije i postigao je značajne uspehe u vojnim operacijama.

Jedna od značajnijih tačaka u njegovoj karijeri bila je njegova komanda nad povlačenjem ruskih trupa sa desne obale Dnjepra u Hersonskoj oblasti Ukrajine. Ova operacija izvedena je u jesen 2020. godine i uključivala je povlačenje oko 30.000 dobro naoružanih i tehnički opremljenih vojnih jedinica.

Takođe, Surovikin je bio na dužnosti zamenika komandanta Glavnog štaba Oružanih snaga Rusije, a komandant Glavnog štaba je Valerij Gerasimov, visoko rangirani ruski vojni lider.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

General Surovikin je takođe bio povezan sa Vagnerovom grupom, kontroverznom privatnom vojnom kompanijom koja je operisala u različitim konfliktnim regionima širom sveta. Prema izveštajima, Surovikin se suočavao sa optužbama za učešće u pobuni Vagnerovih trupa i nije se pojavljivao u javnosti od juna 2023. godine.

Njegova moguća uloga kao potencijalnog lidera Vagnerove grupe izazvala je špekulacije i pažnju medija, dok se i dalje prate njegove vojne aktivnosti i prisustvo u različitim konfliktnim regionima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading