KADIROV U VEŠTAČKOJ KOMI? Nove informacije o zdravstvenom stanju predsednika Čečenije - hitno su mu dovedeni lekari iz Emirata!

Autor:

Svet

20.09.2023

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Šef Čečenije Ramzan Kadirov je navodno u životnoj opasnosti i stavljen je u veštačku komu zbog odbacivanja presađenog bubrega.

KADIROV U VEŠTAČKOJ KOMI? Nove informacije o zdravstvenom stanju predsednika Čečenije - hitno su mu dovedeni lekari iz Emirata!

Foto: Tanjug/AP

Kadirov je operisan pre nekoliko dana, ali operacija, kako su izvestili mediji, nije uspela.

Informaciju da je predsednik Čečenije u komi je na X-u (bivšem Tviteru) podelio bivši potpredsednik ruske naftne kompanije Jukos Leonid Nevzlin.

"Privremene informacije iz Centralne kliničke bolnice: Kadirov je pre nekoliko dana počeo da doživljava odbacivanje bubrega. Najverovatnije, ali ne i definitivno, ranije su ih u Emiratima presađivali lokalni lekari koji su ga, kao što je poznato, lečili najmanje godinu i po dana. U svakom slučaju, u skladu sa protokolom, on je stavljen u veštačku komu. Dalje, ne mogu da garantujem da su lekari u Centralnoj kliničkoj bolnici konstatovali moždanu smrt. I hitno su pozvali lekare iz Emirata. Oni su tu i već rade svoju magiju na njemu. Užurbanost, obezbeđenje, Čečeni, poseban blok – sve je to tačno. I bilo je glasina: neko visokorangirani iz Čečenije, ili Ramzan, ili njegova majka. Ostatak informacija je manje značajan. Ne mogu isključiti igru „smrti“ u interesu Kremlja, kao i stvarnu smrt Kadirova. Jutro je mudrije od večeri, sutra će biti jasnije, nadam se", napisao je Nevzlin.

Prema njegovim podacima, Kadirov se nalazi u posebnom bloku sa obezbeđenjem, gde su ga posetili rođaci. Šef Čečenije Ramzan Kadirov je podvrgnut operaciji transplantacije bubrega 17. septembra, ali organ nije prihvaćen.

Ukrajinski portal Obozrevatel je pisao da je lider Čečenije povremeno dolazio k sebi.

Britanski ISW je primetio da stalna zabrinutost oko Kadirovog stanja u medijima ukazuje na zavisnost Vladimira Putina od Kadirova u održavanju stabilnosti u Čečeniji i da lider Kremlja strahuje od destabilizacije u toj republici.

Analitičari ISW-a uvereni su da bi destabilizacija režima Kadirova u Čečeniji bila ozbiljan udarac Putinovom režimu. Ovo je delom zato što je uspostavljanje režima u Čečeniji odigralo važnu ulogu u ranoj Putinovoj popularnosti u Rusiji.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading