"EVROPSKA UNIJA SE USKORO ŠIRI" Nemačka ministarka spoljnih poslova najavila ove nove granice

Autor:

Svet

03.10.2023

00:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka ministarka spoljnih poslova, Analena Berbok, izrazila je na sastanku ministara spoljnih poslova Evropske unije ambiciju da EU uskoro proširi svoju teritoriju od Lisabona do Luganska.

"EVROPSKA UNIJA SE USKORO ŠIRI" Nemačka ministarka spoljnih poslova najavila ove nove granice

Foto: Tanjug/AP

"Budućnost Ukrajine leži u Evropskoj uniji, u našoj zajednici slobode. I uskoro će se protezati od Lisabona do Luganska", izjavila je Berbok.

U odgovoru na ovu izjavu, zvanična predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, ironično se osvrnula na Berbokovu izjavu i navela da li EU ulazi u Ukrajinu ili se ministarka zaboravila okrenuti za 360 stepeni.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Analena Berbok

 

Važno je napomenuti da je Berbok ranije u februaru 2023. godine na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji izjavila da Moskva može usrećiti ceo svet ako promeni svoju politiku za 360 stepeni, ne uzimajući u obzir da se okretanjem za 360 stepeni doslovno vraćamo na početno mesto.

U junu iste godine, Ukrajina je dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji nakon što je predsednik Vladimir Zelenski potpisao molbu za ulazak zemlje u EU. Ipak, kako bi započeli pregovore o članstvu, Kijev treba ispuniti niz uslova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mišo

03.10.2023 10:22

Za nas je gore jer nema više povlačenja preko Albanije.

Nebojša

03.10.2023 10:38

U Berlin je usao imperator Aleksandar i izasao, usao je generalisimus Staljin i izasao, kada udje veliki Vladimir nece biti izlaska a nemacki ce da znaju samo arheolozi i istoricari, a doticna Berbok ce u najboljem slucaju da prodje kao Ribentrop.