ZELENSKI NA IVICI SUZA! Neviđeni diplomatski debakl u sali ''svetske kuće'' (FOTO)

Autor:

Svet

19.09.2023

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je optužio Moskvu da koristi mnoge alate kao oružje ne samo protiv Ukrajine, već i protiv drugih zemalja.

ZELENSKI NA IVICI SUZA! Neviđeni diplomatski debakl u sali ''svetske kuće'' (FOTO)

Foto: Profimedia

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obratio se večeras Generalnoj skupštini UN konstatujući da Rusija nema pravo da drži nuklearno oružje. Strategiju za razoružanje je opisao kao dobru, ali je uveren da to "ne bi trebalo da bude jedina strategija".

Podsetio je kako je Ukrajina predala svoj nuklearni arsenal, ali i da je svet tada "odlučio da Rusija postane čuvar takve moći".

- Istorija pokazuje da je Rusija bila ta koja je zaslužila nuklearno razoružanje još devedestih godina - poručio je ukrajinski lider.

Foto: Profimedia

Volodimir Zelenski

On je optužio Moskvu da koristi mnoge alate kao oružje ne samo protiv Ukrajine, već i protiv drugih zemalja.

Rekao je kako je jasno da Rusija pokušava da iskoristi nestašicu hrane na globalnom tržištu u zamenu za priznanje svojih osvojenih teritorija u Ukrajini.

Inače, nastup Zelenskog na Ist Riveru može se nazvati diplomatskim debaklom. Čovek koji je navikao da bude u žiži i pod jakim reflektorima pažnje, naročito na političkom zapadu, u sali "svetske kuće" suočio se sa mlakim aplauzom. Stajao je po završetku govora pored bine očekujući da će sala početi da ustaje. Stojeće ovacije su, međutim, izostale. Scena potpuno drugačija od njegovog prošlogodišnjeg govora na Generalnoj skupštini UN. Nešto se očigledno menja u svetu, ma kako ovo bili samo metaforični treptaji globalnih prestrojavanja. Jer, danas smo bili svedoci i da je brazilski predsednik Lula da Silva dobio snažniji aplauz od lidera SAD Džozefa Bajdena sto je do skora bilo nezamislivo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Разум

19.09.2023 23:29

Још ти није јасно???