VOZAČI NA UDARU! NOVA MERA STUPILA NA SNAGU! Sa ovim registarski tablicama nećete moći u ove zemlje - RUSI NA APARATIMA!

Autor:

Svet

13.09.2023

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važno je napomenuti da ova zabrana ne obuhvata vozila koja su namenjena diplomatsko-konzularnim predstavništvima EU i njenih država članica.

VOZAČI NA UDARU! NOVA MERA STUPILA NA SNAGU! Sa ovim registarski tablicama nećete moći u ove zemlje - RUSI NA APARATIMA!

Foto: Shutterstock

Estonija, Letonija i Litvanija su u skladu sa nedavnim tumačenjem sankcija Evropske unije prema Rusiji, zabranile ulazak vozilima sa ruskim registarskim tablicama na svoju teritoriju.

Ova odluka je deo zajedničkog i koordinisanog poteza, a ministarstva unutrašnjih poslova ovih baltičkih zemalja su je sprovela u skladu sa ciljem da se natera Rusiju, državu koja sprovodi rat protiv Ukrajine, da se povuče na svoje granice.

Estonija je uvela ovu meru jutros, nakon što su susedne Letonija i Litvanija to učinile ranije tokom nedelje. Ministarstvo unutrašnjih poslova Estonije je saopštilo da je odluka usledila nakon što je Evropska komisija objavila "naknadno tumačenje sankcija uvedenih Rusiji" 8. septembra.

Ministar unutrašnjih poslova Estonije, Lauri Lanemets, izjavio je da su ove sankcije usmerene na Rusiju kao agresora i da su efikasnije kada se primenjuju zajedno sa susedima Letonijom i Litvanijom.

Važno je napomenuti da ova zabrana ne obuhvata vozila koja su namenjena diplomatsko-konzularnim predstavništvima EU i njenih država članica, uključujući ambasade i misije. Takođe, vozilima sa ruskim registarskim tablicama dozvoljeno je da napuste Estoniju ili pređu unutrašnje granice EU, što važi i za Letoniju i Litvaniju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading