USKA SVETLA, TOČKOVI “IZ BUDUĆNOSTI”, A UNUTRA - SVE NA DUGME: Omiljeni model Peugeota kod Srba od danas u NOVOM IZDANJU

Autor:

Razonoda

12.09.2023

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuzi su prošle nedelje predstavili novi model pobravši ovacije za dizajn i enterijer, a od danas će pratiti i kako kupci reaguju na njega

USKA SVETLA, TOČKOVI “IZ BUDUĆNOSTI”, A UNUTRA - SVE NA DUGME: Omiljeni model Peugeota kod Srba od danas u NOVOM IZDANJU

Foto: youtube.com/What Car?

Nova generacija modela Peugeota 3008 SUV od danas je zvanično u prodaji. Francuski proizvođač automobila koji se masovno voze po Srbiji I okruženju predstavio je pre nekoliko dana novi tip SUV-a sa nultom emisijom.

Ono što je prvi novitet u vezi sa ovim modelom je što će jednu od dve baterije isporučivati kineski BYD. U ponudi će i dalje biti i hibridne varijante modela.

Novi model Peugeota ima drugačiji dizajnerski “jezik” i jako uska prednja svetla. Točkovi su mu u duhu filma “Povratak u budućnost”, a sačuvao je trostruka dnevna svetla, delimično prekrivenu prednju masku i crno obojeni krov.

Enterijer automobila je posebna priča. Prava cockpit tehnologija koja integriše digitalnu ploču sa instrumentima. Ima i Head-up displej, mali volan, a i konzolu koja sadrži manji ekran sa prečicama za multimedijalni sistem.

Peugeot 3008 SUV imaće dve baterije sa kapacitetima od 86  i 98kW. Ova verzija trebalo bi da nudi oko 200 KS s jednim motorom koji pokreće prednje točkove.

Stellantis bi trebalo da ponudi verziju s kapacitetnijom baterijom i jednim motorom, namenjenom kupcima koji više cene veću autonomiju, a Peugeot navodi maksimalnih 700 km.

Za kraj, novi 3008 ostaće sa gabaritima na nivou aktulenog modela (4,45m dužina, 2,68m međuosovinski razmak), ali o tome više posle prve nedelje prodaje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading