STRAVIČAN UKRAJINSKI NAPAD NA SEVASTOPOLJ: Krstarećim raketama i pomorskim dronovima pogođeni brodovi ruske flote, 26 POVREĐENIH I DVOJE MRTVIH (VIDEO)

Autor:

Svet

13.09.2023

08:10 >> 08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska vojska je rano jutros izvela veliki raketni napad na krimski lučki grad Sevastopolj, saopštio je proruski guverner regiona Mihail Razvožajev.

STRAVIČAN UKRAJINSKI NAPAD NA SEVASTOPOLJ: Krstarećim raketama i pomorskim dronovima pogođeni brodovi ruske flote, 26 POVREĐENIH I DVOJE MRTVIH (VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter

On je na društvenoj mreži Telegram napisao da je napad izazvao požar na "necivilnoj meti". Prema podacima sa Telegrama,  povređeno je 26 osoba, a dvoje je stradalo.

Prema rosZMI, kao rezultat napada na Sevastopolj, gori Sevastopoljska pomorska tvornica . Ovo brodograditeljsko preduzeće nalazi se na pomorskoj strani Sevastopolja, fabrika je glavno mesto za izgradnju i popravku brodova Crnomorske flote Ruske Federacije.

 

Šef krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov rekao je da je ukrajinski raketni napad na Sevastopolj diktiran žeđom za osvetom.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je Kijev noću sa 10 krstarećih projektila, kao i sa tri bespilotna čamca – odreda brodova Crnomorske flote, koji prelazi preko mora, napao brodoremontni pogon Ordžonikidze u Sevastopolju. PVO je navodno oborila 7 projektila, dva broda u popravci su oštećena, a sve čamce je uništio patrolni brod Vasilij Bikov.

Nekoliko informativnih kanala na Telegramu objavilo je da gori brodogradilište u kojem se grade i popravljaju brodovi ruske Crnomorske flote.

 

 

Pogođen je i ruski ratni brod klase "Ropuča", dugačak 112,5 metara, deplasmana od 2.200 tona.

 

 

Tu informaciju je potvrdilo i rusko Ministarstvo odbrane, dodajući da su oštećena dva broda koja su bila na remontu u brodogradilištu.

 

Rusi dodaju da je napad izveden sa 10 krstarećih projektila i tri pomorska drona. Ruska strana tvrdi da je sve pomorske dronove uništio patrolni brod "Vasilij Bikov".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading