PUTIN SPREMA OFANZIVU VELIKIH RAZMERA? Rusi gomilaju trupe u TRI PRAVCA, datum je već poznat!

Autor:

Svet

11.09.2023

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski vojni analitičar Vladislav Seleznjov tvrdi da će velika ruska ofanziva početi 26. septrembra.

PUTIN SPREMA OFANZIVU VELIKIH RAZMERA? Rusi gomilaju trupe u TRI PRAVCA, datum je već poznat!

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

O ukrajinskoj ofanzivi, i očekivanjima velikog ruskog napada Seleznjov je za portal Obozrevatel rekao sledeće: 

- Bez apsolutne dominacije u vazduhu, izvođenje ofanzivnih operacija je sigurna smrt. Međutim, čak i pod takvim uslovima, ukrajinska vojska je bila u stanju da napreduje do 15 kilometara u različitim oblastima fronta - i, što je najvažnije, uništi ogroman broj neprijateljskih snaga, sredstava i resursa, uključujući neprijateljsku artiljeriju, oklopna vozila, vazduhoplovstvo. odbrambenu opremu i ljudstvo.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Ukrajinska vojska sistematski i metodično uništava objekte neprijateljske infrastrukture. Dva puta je pogođen Kerčki most, dva puta su pogođeni mostovi u oblasti Čongara, ovaj posao se nastavlja – kako na železničkoj infrastrukturi na privremeno okupiranom Krimu, tako i na jugu Hersonske oblasti, i na jugu Zaporoške oblasti, neprijateljski arsenali sa municijom se s vremena na vreme pretvaraju u pepeo.mesta koncentracije ljudstva, oklopnih vozila i naoružanja.

Što se tiče izgleda ukrajinske ofanzive, previše je varijabli da bi se dalo bilo kakva predviđanja. Jedino jasno razumevanje koje imamo je u vezi sa vremenskim uslovima. U septembru i možda u prvih deset dana oktobra biće manje-više suvo, a od sredine oktobra počeće jesenje padavine koje će naše njive i seoske puteve pretvoriti u močvaru. U takvim uslovima biće nemoguće pomerati oklopna vozila.

Najverovatnije će u ovom trenutku operacija ući u fazu pozicionog ratovanja. Jasno je da će naše kamikaze dronove i artiljerija raditi, ali neće biti aktivnog kretanja oklopnih vozila. Na koje pozicije možemo ući za ovaj period? Ne znam kakvim resursima trenutno raspolaže ukrajinska vojska. Ako još imamo određene rezerve u rezervi, koje možemo da uputimo u borbu na nekim područjima fronta, shodno tome, imaćemo napredovanje na bojnom polju. Ako ne, onda ćemo ići u defanzivu i voditi odbrambene bitke, jer je očigledno da neprijatelj sada gomila resurse da sam pređe u ofanzivu.

Obratite pažnju na Kupjansko-Limanski pravac. Tu je koncentrisana jedinica 25. armije. General Sirski kaže da se spremaju da pređu u ofanzivu u bliskoj budućnosti.

Neprijateljska vojska prikuplja dodatne rezerve u oblasti Bahmuta. Ozbiljna koncentracija snaga i sredstava severno i južno od Bahmuta.

Znamo da su na pravcu Tokmak koncentrisane dve borbene vazdušno-desantne divizije neprijatelja, 7. i 76., i još dve sastavljene od „mobika”. Dakle, Rusi imaju dosta resursa, izvlače ih i spremaju se za napad.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Moji izvori sa Krima javljaju da se u Sevastopolju među vojnim licima priča da je 26. septembar datum kada Putinova vojska može da krene u ofanzivu velikih razmera. Do ovog perioda biće okupljeni ljudstvo i rezerva.

Direktor za analizu Uprave za obaveštajne poslove Ministarstva odbrane SAD Trent Mou saopštio je prognozu da će do kraja ove godine Odbrambene snage moći da probiju celokupnu odbranu okupatora na jugu naše zemlje?

- Njegove prognoze se obično opravdavaju za 50-60%. Podsetiću te na vic o plavuši. "Koje su šanse da ćete večeras sresti dinosaurusa? - Fifti-fifti, hoćete ili nećete."

Uvek me interesuje metodologija na kojoj se zasnivaju takve prognoze i koje datume poseduje ovaj zvaničnik u vezi sa delovanjem ukrajinskih odbrambenih snaga i ruske okupacione vojske.

Od februara 2022. godine veoma sam kritičan prema prognozama mnogih vojnih stručnjaka i političkih ličnosti, jer su tada Ukrajini davali nultu šansu za opstanak. Ruska vojska je za tri dana trebalo da zauzme Kijev, a za tri nedelje celu teritoriju Ukrajine.

Od tada je prošlo više od godinu i po dana, neprijateljstva se nastavljaju, neprijatelj trpi ogromne gubitke. Ne bih rekao da je situacija na ratištu određena. Sadašnji rat je rat resursa. Njegov ishod zavisi od resursnih mogućnosti okupatorske vojske i ukrajinskih odbrambenih snaga, smatra Seleznjov.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Горан

11.09.2023 13:19

Мабда, смрдљиви укри су сила