BURNE REAKCIJE NA INICIJATIVU JSD PARTIZAN DA PROMENI IME: "Blesavo je da budemo Jugosloveni", "Mi smo srpsko društvo, ali...", "Neka živi tradicija"

Autor:

Sport

17.05.2024

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podeljena mišljenja.

BURNE REAKCIJE NA INICIJATIVU JSD PARTIZAN DA PROMENI IME: "Blesavo je da budemo Jugosloveni", "Mi smo srpsko društvo, ali...", "Neka živi tradicija"

Foto: Starsport

U četvrtak je održana redovna skupština JSD Partizan u prostorijama Sportskog društva, kojoj je prisustvovalo 21 od 24 punopravna kluba-člana. Predsedavao je Ostoja Mijailović, a skupština je usvojila finansijski izveštaj za prethodnu godinu i izveštaj Nadzornog odbora o poslovanju. Međutim glavne vesti dolaze kada je bilo reči o imenu Sportskog društva, pošto je prihvaćen predlog da se ubuduće ime Jugoslovensko izbaci iz naziva. 

Tim povodom stav će izneti crno-bela javnost u demokratskom procesu, a mi smo kontaktirali poznate Partizanovce i pitali ih za mišljenje.

- Znate kako, Partizan jeste srpski klub i jeste srpsko sportsko društvo i sa te strane mi je jasno zašto žele da izbace naziv jugoslovensko. Međutim, za crno-bele ne navijaju samo Srbi. To je klub čije boje brane i ostale nacije iz regiona, ali i šire, pa mi je zbog toga žao da se menja - rekla je pevačica Zorana Pavić.

Foto: Republika

Zorana

Poznati reper, Igor Lazić Nigor, nema ništa protiv.

- To je nekada bilo, dok je postojala Jugoslavija, ali pošto je više nema malo mi je blesavo da stoji to termin Jugoslovensko. Isto kao JAT (Jugoslovenski aerotransport, prim. aut) što više ne postoji, nego "Er Srbija". Logično je to što žele da urade, Juge više nema, od toga je ostalo samo ime. Mada, navikli smo se na to. Bilo bi isto kada bi pitali da li se slažete da se iz grba izbaci petokraka, jer je ona simbol komunizma. Mislim da se dosta ljudi ne bi složilo sa tim. Takođe ni ja ne bih to voleo. Da se razumemo, čisto zbog dizajna mi se ne bi svidelo, a zato što sam pobornik te ideologije. Ako je većina za to, evo i ja sam saglasan. Ako nije, onda ništa, da smo zdravo - poručuje Nigor.

Foto: e-stock/Č. VUKOJIČIĆ

Nigor

Kontaktirali smo i Žarka Zečevića, dugogodišnjeg generalnog sekretara FK Partizan.

Foto: Starsport

Zečević

- Možda bi bilo najpametnije da ostavimo tradiciju da živi. Pa kad niko to nije promenio poslednje tri decenije, zašto sada menjati. Meni to JSD nije smetalo ni dok sam bio u klubu, pa ni sada. Tačno je da te Jugoslavije odavno nema, ali svi mi koji smo živeli u njoj imamo lepa sećanja. Neka ona žive barem u imenu našeg Sportskog društva - rekao nam je popularni Zeka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading