PRVO VLADIMIR PUTIN PA SI ĐINPING! Kineski predsednik doneo DRASTIČNU odluku - šta se ovo KRČKA na svetskoj političkoj sceni?!

Autor:

Svet

31.08.2023

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema informacijama agencije Rojters, Si Đinping će najverovatnije propustiti samit G20 koji će se održati sledeće nedelje u Indiji.

PRVO VLADIMIR PUTIN PA SI ĐINPING! Kineski predsednik doneo DRASTIČNU odluku - šta se ovo KRČKA na svetskoj političkoj sceni?!

Foto: Tanjug/AP

Kineski predsednik Si Đinping verovatno neće prisustvovati samitu G20 koji će se održati u Indiji, umesto njega se očekuje da će Kinu predstavljati premijer Li Ćang.

Prema informacijama agencije Rojters, Si Đinping će najverovatnije propustiti samit G20 koji će se održati sledeće nedelje u Indiji, dok će premijer Li Ćang preuzeti ulogu predstavnika Kine na ovom samitu zakazanom za 9. i 10. septembar.

Indija je preuzela predsedavanje G20 1. decembra 2022. godine, što znači da će tokom svog predsedavanja organizovati više od 200 sastanaka u okviru ove grupe najvećih ekonomija sveta.

Predsedavanje će kasnije biti preneto na Brazil. Odluka da premijer Li Ćang predstavlja Kinu na samitu može imati široke diplomatske i političke implikacije u kontekstu odnosa između Kine i drugih članica G20, kao i globalnih pitanja koja će biti diskutovana na ovom forumu.

Takođe, najavljeno da Vladimir Putin neće prisustvovati ovogodišnjem samitu G20 koji se održava u Indiji. 

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading