ŠOK! OTKRIVEN PODZEMNI SVET! Nalazi se na 180 metara ispod zemlje, svi su zaprepašćeni ŠTA JE PRONAĐENO DOLE

Autor:

Razonoda

27.08.2023

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko od istraživača nije mogao da zamisli šta se krije ispod velike rupe. Delovalo je da je jama pusta, ali onda su otkrića počela samo da se nižu

ŠOK! OTKRIVEN PODZEMNI SVET! Nalazi se na 180 metara ispod zemlje, svi su zaprepašćeni ŠTA JE PRONAĐENO DOLE

Foto: pixabay.com

Tim naučnika za istraživanje pećina otkrio je u Kini veliki stari podzemni svet koji je smešten na 180 metara ispod zemlje.

Podzemni svet pronađen je ispod velike jame, a u Kini se ovaj fenomen naziva “tiankeng” ili “rajska jama”.

Geopark je na sajtu UNESCO opisan kao “primarno sedimentni sa više od 60 posto debljine devonskih do permskih karbonatnih stena od 3000 metara”. Poznat je po tome što je “područje pećina i najduži prirodni most na svetu”, piše Daily mail.

Džang Juanhai, inženjer na Kineskom geološkom institutu izjavio je da se na ovom lokalitetu nalazi odlično očuvana šuma, kao i da su u njoj živele mnoge biljne i životinjske vrste.

 

 

Istraživači su naglasili da su pronašli neke ljudske tragove, tako da nije isključeno i da se čovek krio u podzemnom svetu.

Agencija Sinhua prenosi zaključak istraživača koji tvrde da je novo otkriće dovelo do 30 novih ponora u zemlji!

- Ponor je dug 306 metara, širok 150 i dubok 192 metra, a zapremina mu premašuje pet miliona kubnih metara, što znači da se zvanično može kategorisati kao velika vrtača - rekao je Juanhai.

Istraživači su ushićeno rekli da su šetali podzemnom šumom više od pet sati kako bi stigli do dna pećine i novog sveta.

Oni su objasnili i da je šuma mogla da raste zahvaljujući obliku rupe, omogućavajući dovoljno svetlosti da uđe. Šuma je bila i duboka, tako da su biljne i životinjske vrste, možda i sam čovek, mogli nesmetano da borave dole, piše Daily mail.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading