ELON MASK TUŽI SOROŠA! Vlasnik društvene mreže "Iks" besan: Jedva čekam! (FOTO)

Autor:

Svet

25.08.2023

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mask je odgovorio na tvit Majkla Šelenbergera, koji je osporio tvrdnje nekih nevladinih organizacija podržanih od strane Soroša o porastu "incidenata mržnje".

ELON MASK TUŽI SOROŠA! Vlasnik društvene mreže "Iks" besan: Jedva čekam! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Najbogatiji čovek na svetu i vlasnik društvene mreže "Iks" (nekadašnji Tviter), Elon Mask, najavio je da će njegova kompanija podneti tužbu protiv osnivača Fondacije za otvoreno društvo, Džordža Soroša.

Mask je odgovorio na tvit Majkla Šelenbergera, koji je osporio tvrdnje nekih nevladinih organizacija podržanih od strane Soroša o porastu "incidenata mržnje". U svom tvitu, Mask je napisao: "Upravo tako. Iks će preduzeti pravne akcije kako bi to zaustavio. Jedva čekam da počnu sa otkrićima!"

Foto: Tanjug/AP

 

Šelenberger je ranije istakao da tvrdnje nekih nevladinih organizacija, podržanih od strane kontroverznog milijardera Soroša, o porastu "incidenata mržnje" nisu tačne. Prema njemu, trendovi su zapravo obrnuti, a podaci ukazuju na povećanu toleranciju prema manjinama.

On je delio članak koji je istraživao situaciju u Irskoj, gde se tvrdilo da je došlo do porasta "incidenata mržnje". Međutim, prema članku, nije došlo do stvarnog porasta takvih incidenata, već se povećao broj prijava, često bez čvrstih dokaza.

 

 

Ova situacija pokazuje da je pitanje incidenata mržnje i slobode govora i dalje aktuelno i da i velike tehnološke kompanije poput "Iksa" (nekadašnjeg Tvitera) ulaze u pravne borbe kako bi se izborile sa različitim aspektima ovih tema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading