NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU ŽIVI U KUĆI SA DVE SOBE! Mask luksuz zamenio skromnim prostorom: Evo kako izgleda dom prvog čoveka Forbsove liste

Autor:

Svet

20.08.2023

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ilon Mask najbogatiji je čovek na planeti, prema Forbsovoj listi, a ono što je psoebno zanimljivo je da ovaj čovek živi u kući koja ima samo dve spavaće sobe.

NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU ŽIVI U KUĆI SA DVE SOBE! Mask luksuz zamenio skromnim prostorom: Evo kako izgleda dom prvog čoveka Forbsove liste

Foto: Twitter/WalterIsaacson, Tanjkug/Ap

Prema proceni Forbsa, prvi čovek njihove liste Ilon Mask "težak" je 229.8 miliona dolara, a uprkos vrtoglavim ciframa na njegovom bankovnom računu, umesto da živi u zamku, novi vlasnik Tvitera boravi u kući koja ima samo dve spavaće sobe.

Čovek koji piše Maskovu biografiju, Volter Isakson, nedavno je postavio fotografiju skromnog doma američkog bogataša u Boka Čiki, u Teksasu.

Pre toga, Mask je prodao ogromne stanove, a onda se 2020. prebacio u svoj novi modifikovani dom.

- 2020. godine Mask je odlučio da proda pet velikih kuća  i da kao svoju primarnu rezidenciju koristi kuću u Boka Čioki u Teksasu, koja ima dve spavaće sobe. U ovoj kući smo se sastajali, on bi seo za drveni sto i obavljao telefonske pozive - napisao je Isakson.

 

 

Na slici koju je podelio Isakson na Tviteru mogu se uočiti fascinantni objekti kao što su figura rakete i japanski mač, katana.

BRZO BOGAĆENJE

Maskov imetak narastao je sa 24,6 milijardi dolara na početku pandemije korona virusa na 115 milijardi krajem avgusta, odnosno skoro pet puta!

Samo u jednom danu, 31. avgusta, zaradio je 14 milijardi dolara zbog skoka vrednosti akcije njegove kompanije za 12 odsto. Tako je dospeo na treće mesto Forbsove liste najbogatijih ljudi na svetu koji su uvećali svoj imetak tokom pandemije za preko 700 milijardi dolara ili oko 25 odsto, dok su milioni radnika ostali bez posla.

Njegovo bogatstvo će se dodatno uvećati jer je odbijao da prima platu kao čelnik kompanije "Tesla" dok ona ne dostigne tržišnu vrednost od 200 milijardi dolara. Poslednjeg dana avgusta je premašila 400 milijardi, tako da će Maskov konto narasti.

Ovaj pisac, poznat je inače po biografiji koju je radio za Stiv Džobsa. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading