IZNENAĐENJIMA NEMA KRAJA: Ilon Mask ukida za X opciju koju su svi voleli, a najavljuje i nešto što još NIJE VIĐENO

Autor:

Razonoda

19.08.2023

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao veliki zagovornik slobode govora, vlasnik platforme X opredelio se za ukidanje opcije koju su mnogi smatrali kao pionirom sigurnosti na društvenim mrežama

IZNENAĐENJIMA NEMA KRAJA: Ilon Mask ukida za X opciju koju su svi voleli, a najavljuje i nešto što još NIJE VIĐENO

Foto: Tanjug/AP

Jedna od prednosti profila na nekadašnjem Tviteru, danas platformi X bilo je blokiranje komentara neželjenih pratilaca.

Mnogi su, uvereni u svoje stavove, mogli nesmetano da pišu ne mareći za to šta će drugi reći, pošto je postojala opcija bloka.

Ilon Mask pobrinuo se da toga ubuduće više nema!

Vlasnik platforme X rešio je da ukine ono što su svi voleli. Uz to je dodao da će biti moguće blokirati samo direktne poruke.  

Istraživači platforme X ukazali su nedavno na porast govora mržnje i antisemitskog sadržaja nakon što ga je preuzeo Ilon Mask.

Veliki broj stručnjaka tvrdi da je njegovo vođstvo platforme po više osnova neodgovorno, iako se on kune da je zagovornik slobode govora.

Ako ćemo realno, ovo ukidanje blokiranja neželjenih komentara jeste sloboda govora, ali po koju cenu? Korisnici X-a sad će tek moći da pišu šta žele i kome žele znajući da će njihovi stavovi ostajati na “zidu”, odnosno “lajni” nekog drugog.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novi vlasnik nekadašnjeg Tvitera iznerviraće ovim potezom ceo svet

 

Uklanjanje opcije blokiranja moglo bi X da uvede u sukob sa pravilima Apple Storea i Alphabet Google Playa, što nije mala stvar za Maska. Ipak, on poručuje da će se zadržati opcija “mute” koja sprečava korisnika da vidi određene profile, ali ne može da upozori drugi račun na tu radnju.

Izvršna direktorka platforme X Linda Jakarino reagovala je na kritike korisnika da X mora da zadrži ključnu opciju za sigurnost ljudi. Ona je otkrila da upravo Ilon Mask i X razvijaju novu opciju koju svet još nije video!

- Sigurnost naših korisnika je prioritet broj jedan. S tim u vezi, razviijamo nešto mnogo bolje od opcije blokiranja i opcije ‘mute’ - izjavila je Jakarino.

Ilon Mask kupio je nekadašnji Tviter za 44 milijarde dolara posle čega je napravio drastičan rez u obliku otkaza radnicima, mahom onim koji su želeli da rade posle pandemije od kuće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading