IZJASNIO SE POMOĆNIK DONALDA TRAMPA! Progovorio o TAJNIM dokumentima, evo šta tvrdi

Autor:

Svet

15.08.2023

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

De Oliveira, upravnik Trampovog imanja Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi, izjasnio se da nije kriv po četiri krivične optužbe

IZJASNIO SE POMOĆNIK DONALDA TRAMPA! Progovorio o TAJNIM dokumentima, evo šta tvrdi

Foto: Tanjug/AP

Pomoćnik bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, Karlos de Oliveira, izjasnio se danas da nije kriv po optužbama da je pomagao Trampu da navodno sakrije tajna dokumenta nakon odlaska sa predsedničke funkcije.

Specijalni tužilac Džek Smit optužio je De Oliveiru da je, u zaveri sa Trampom i drugim njegovim pomoćnikom Voltom Nautom, pokušao da osujeti istragu o Trampovom zadržavanju dokumenata, što su optužbe po kojima su se i Tramp i Naut izjasnili da nisu krivi, prenosi Rojters.

De Oliveira, upravnik Trampovog imanja Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi, izjasnio se da nije kriv po četiri krivične optužbe.

Tramp je ranije optužen da je sa sobom poneo strogo poverljiva dokumenta po napuštanju Bele kuće 2021, i da ih je čuvao u raznim prostorijama svoje kuće u Mar-a-Lagu, uključujući kupatilo, tuš kabinu i plesnu salu.

Tužilac je naveo da je Tramp pored toga pokazao poverljive informacije neimenovanim osobama na svom golf terenu u Bedminsteru u Nju Džersiju, a koje nisu bile ovlašćene da ih vide.

Tramp se izjasnio da nije kriv na suđenju u junu po desetinama tačaka optužnice, uključujući neovlašćeno zadržavanje informacija o nacionalnoj odbrani, ometanje pravde i lažne izjave.
On je poručio da su sve istrage koje se vode protiv njega politički motivisane.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading