AMERIKA SRLJA U GRAĐANSKI RAT! Trvenja demokrata i republikanaca dovelo do prve pucnjave: Ubijen organizator ATENTATA na Bajdena!

Autor:

Svet

11.08.2023

05:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mediji otvoreno ukazuju da bi SAD mogla da zadesi sudbina bivše Jugoslavije.

AMERIKA SRLJA U GRAĐANSKI RAT! Trvenja demokrata i republikanaca dovelo do prve pucnjave: Ubijen organizator ATENTATA na Bajdena!

Foto: Tanjug/AP

Agenti FBI ubili su u Provu u Juti čoveka koji je pripremao atentat na predsednika Džoa Bajdena uoči njegove posete ovoj saveznoj državi.

On je pretio na društvenim mrežama, kao što su to učinile i desetine hiljada drugih ljudi, pa se pokazalo da su tajne službe s razlogom pratile objave na internetu, ali i da je vrlo moguće da su u pravu oni koji su upozoravali da Amerika može da sklizne u građanski rat.

TEK ĆE DA PUKNE

Ubijeni je pretio ne samo predsedniku već i tužiocu Alvinu Bragu, koji vodi jedan od postupaka protiv vođe republikanaca Donalda Trampa. Da niko u SAD ovo ne shvata neozbiljno, ukazuje i saopštenje da je o slučaju obavešten i predsednik Bajden.

Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije, ukazuje da ovo još nije završna, predizborna godina, kada se sve zahuktava, a da se već dešavaju pretnje ubistvima, likvidacije i suđenja.

- To, čini mi se, nije viđeno dosad. Biće, nesumnjivo, građanskih nemira. Teško je očekivati da će cela kampanja i uopšte izbori u novembru 2024. proteći u demokratskoj atmosferi. Mislim da će ovo biti jedna od najprljavijih kampanja u Americi i da će se, što se kaže, ići na krv i nož - kaže Miletić.

Tema mogućeg građanskog rata prošle godine dospela je na naslovne strane američkih medija. Magazin Tajm, na primer, u tekstu "Tramp može da dovede SAD do građanskog rata - čak i ako se ne kandiduje 2024" pomenuo je i primer Jugoslavije i nekoliko drugih zemalja.

Na mogućnost unutrašnjeg oružanog sukoba ukazivao je i milijarder Rej Dalio, osnivač "Bridžvotera". On je rekao da finansijski problemi poput visokog poreza i inflacije, u kombinaciji s velikim jazom između bogatih i siromašnih, mogu dovesti do borbe za kontrolu. A 10 odsto najbogatijih u Americi prihoduje 15 puta više nego 10 procenata najsiromašnijih. To je ogromna razlika koja je u Evropi daleko manja i iznosi jedan prema pet.

MALE BITKE

Sličnog mišljenja je i bivši republikanski senator Adam Kinzinger, koji kaže da sukob zapravo ne bi poprimio oblik kao u građanskom ratu između severa i juga (1861-1865) sa žestokim bitkama vojski, već da bi se napadale male naoružane grupe i da bi bilo mnogo atentata i uličnog nasilja.

- Amerikanci se dele na rase, prema našoj etničkoj pripadnosti, odvajamo se i živimo u različitim realnostima - rekao je Kinzinger.

Želim da ga gledam kako se trza i krvari

FBI nije imenovao ubijenog, za kog navodi da je pružio otpor prilikom hapšenja. Sudski dokumenti pokazuju da je čovek iz Prova bio suočen s optužnicom za pretnje smrću koje je uputio Džozefu Bajdenu i tužiocu Alvinu Bragu.

Ubijeni čovek je na društvenim mrežama navodio da je nameravao da ubije Bajdena i Braga zbog krivičnog progona Donalda Trampa. Tako je napisao da je pravo vreme za jedno ili dva predsednička ubistva.

- Prvo Džo, pa Kamala (Haris, potpredsednica SAD) - napisao je ubijeni.

U drugoj objavi napisao je da želi da stane iznad Braga i napravi mu lepu rupu na čelu metkom iz pištolja: "Želim da ga gledam kako se trza dok krv curi iz rupe i njegov život odlazi u pakao."

Rej Dalio: SAD su u petoj fazi, koja vodi do krvoprolića

1. Novoizabrano rukovodstvo nastoji da konsoliduje svoju vlast.
2. Resursi se dele, a birokratija usavršava.
3. Mir i prosperitet postaju prividni.
4. Potrošnja i dugovi postaju preveliki, a socijalne razlike se uvećavaju.
5. Veoma loši finansijski uslovi izazivaju intenzivne političke sukobe.
6. Počinje građanski rat ili revolucija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Bacvanin

11.08.2023 08:00

Ovo je cista smejurija.Prave budale od naroda.Ko namerava tako nesto da uradi,ne objavljuje to javno .