DUŽ OBALE POSTAVLJENA PROTIVMINSKA MREŽA? Plaže u Ukrajini otvorene prvi put od početka rata, samo u JEDNOM slučaju zabranjeno kupanje!

Autor:

Svet

12.08.2023

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluku o otvaranju plaža u periodu od 8:00 do 20:00 časova zajednički su doneli čelnici gradske civilne i vojne uprave.

DUŽ OBALE POSTAVLJENA PROTIVMINSKA MREŽA? Plaže u Ukrajini otvorene prvi put od početka rata, samo u JEDNOM slučaju zabranjeno kupanje!

Foto: Shutterstock

Nekoliko plaža u ukrajinskom crnomorskom gradu Odesi zvanično je otvoreno za kupače, prvi put od izbijanja sukoba sa Rusijom, ali kupanje nije dozvoljeno za vreme uzbune zbog vazdušnog napada, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Odesa, najveća ukrajinska luka i pomorska baza, više puta je bila meta ruskih napada raketnim projektilima i bespilotnim letelicama, a u more je postavljen veliki broj podvodnih mina, prenosi Rojters.

Zbog bezbednosti lokalnog stanovništva, a nakon incidenata sa minama koje su eksplodirale na plažama, obala je bila zatvorena za javnost.

Odluku o otvaranju plaža u periodu od 8:00 do 20:00 časova zajednički su doneli čelnici gradske civilne i vojne uprave, objavio je na svom Telegram kanalu guverner Odese Oleh Kiper.

Aleksandar, bivši ronilac zaposlen kao spasilac na plaži u Odesi, kaže da je duž plaže postavljena protivminska mreža kako bi se sprečilo da plivači nehotice nastradaju od mina postavljenih blizu obale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading