ZELENSKI U PANICI: Ruske rakete probile PVO Ukrajine!

Autor:

Svet

27.07.2023

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojni analitičar je ukazao na to da je NATO poslao malo baterija i previše različitih sistema za koje je ukrajinska PVO morala da sprovede brzu preobuku.

ZELENSKI U PANICI: Ruske rakete probile PVO Ukrajine!

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je nakon serije eksplozija širom zemlje potvrdio da su neki ruski projektili probili protivvazdušnu odbranu.

- Bilo je nekoliko pogodaka - rekao je Zelenski u video snimku objavljenom na Telegram kanalu, ali bez pojedinosti.

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski

Širom Ukrajine izdato je upozorenje za vazdušne napade, a očevici su naveli da je snažna eksplozija potresla Kijev. Ukrajinski mediji su preneli da su se eksplozije čule u u Dnjepropetrovskoj, Žitomirskoj, Kirovogradskoj, Lavovskoj, kao i u Hmeljnickoj oblasti u zoni vojnog aerodroma.

Vojni analitičar Aleksandar Radić naveo je za časopis "Nedeljnik" da su Rusi prethodnih dana ispalili čitav arsenal različitih raketa.

- Tuklo se žestoko s bombaredera tu-22 raketama h-22. S Krima su poletele rakete "iskander" i "oniks", a s podmornica krstareće tipa "kalibar".  Posle prvog raketnog talasa doleteo je roj dronova kamikaza "geran" - naveo je Radić.

On je objasnio da neke od tih raketa nisu precizne, naročito protivbrodska h-22 koja može da omane nekoliko stotina metara. Rusi ih, navodi Radić, sada troše na kopnene ciljeve, jer tonu teška bojeva glava garantovano ruši skladište ako ga pogodi.

- Eto, požalili su se Ukrajinci ovih dana da se to što leti ka Odesi ne može zaustaviti i da su Rusi promenili pravce krstarećih raketa i iznenadili PVO. Odbrana grada nije dorasla pretnji, jer su Ukrajinci odavno ostali na mršavim zalihama za PVO sistem s-300, koje su držali po strani zbog tehničkih nedostataka. Istrošilo se u ratu puno, a nema nikoga ko bi dostavio rakete za popunu ili lansere za zamenu uništenih - naveo je Radić.

On je ukazao da je NATO poslao malo baterija i previše različitih sistema za koje je ukrajinska PVO morala da sprovede brzu preobuku i poveže ih u jedan sistem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading