NOVA ŽRTVA SUPERĆELIJSKE OLUJE: Izdato JOŠ JEDNO UPOZORENJE za ove TRI države - spremite se za NAJGORE!

Autor:

Svet

24.07.2023

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna žena nastradala je danas tokom snažnog nevremena koje je zahvatilo severne delove Italije.

NOVA ŽRTVA SUPERĆELIJSKE OLUJE: Izdato JOŠ JEDNO UPOZORENJE za ove TRI države - spremite se za NAJGORE!

Foto: Pixabay

Žena (58) je prema navodima agencije ANSA preminula nakon što je na nju palo drvo koje se srušilo zbog lošeg vremena u Monci. Hitna pomoć je stigla na mesto nesreće, međutim, nisu mogli ništa da urade, a vatrogasci su dugo izvlačili telo zaglavljeno ispod gepeka.

Jako nevreme praćeno olujnim vetrom i gradom pogodilo je tokom popodneva sever Italije. Za svega nekoliko minuta nebo nad Milanom se zacrnelo, a vetar je oborio više stabala i oštetio krovove. Više ljudi je povređeno u Lenjanu nakon što su stabla pala na automobile u kojima su se nalazili.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) Hrvatske izdao je danas kasno popodne narandžasto upozorenje za nevreme u zagrebačkoj regiji gde su mogući pljuskovi i grmljavina praćeni jakim i olujnim vjetrom.

Upozorenje važi i za utorak

Građane se pozivaju da budu spremni na jače nevreme koje može da prouzrokuje veliku štetu i da se zaštite od munja. Moguća su oštećenja na imovini i drveću, lokalne bujične poplave, olujni udari vetra i grad.

Upozorenje za oluje izdato je takođe za Sloveniju i Austriju, ali i za zapad Mađarske.

Ti predeli nalaze se pod uticajem ciklona sa severa Italije i hladnog fronta, a dolazak znatno svežije vazdušne mase iznad veoma tople podloge i atmosfere izaziva snažno nevreme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading