NEVIĐENO LUDILO I HAOS: Nezapamćena tuča u parlamentu - jurili jedni druge, skakali preko stolova i obarali kolege (VIDEO)

Autor:

Svet

18.05.2024

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicija želi da parlamentu da veća ovlašćenja za nadzor nad Vladom.

NEVIĐENO LUDILO I HAOS: Nezapamćena tuča u parlamentu - jurili jedni druge, skakali preko stolova i obarali kolege (VIDEO)

Foto: X/Indo-Pacific News - Geo-Politics & Defense/Printscreen

Neviđena tuča izbila je u petak na sednici parlamenta Tajvana na kojoj je trebalo da se glasa o reformama tog zakonodavnog doma.

Na snimcima iz sale vide se poslanici koji su jurili jedni druge oko govornice dok su drugi skakali preko stolova i obarali kolege. Kamera je zabeležila i neverovatnu scenu kad jedan poslanik vladajuće partije otima paket reformi iz ruku opozicije i beži preko sale.

Incident se dogodio samo nekoliko dana pre nego što bi novoizabrani predsednik, Laj Čing Te, trebalo da preuzme dužnost. Laj, koji bi trebalo da bude inaugurisan u ponedeljak, pobedio je na izborima u januaru, međutim, njegova Demokratska progresivna partija (DPP) izgubila je u međuvremenu većinu u parlamentu.

Glavna opoziciona partija Kuomintang (KMT) tako sada ima više mesta od DPP, ali ipak ne dovoljno da sama formira većinu pa je radila sa malom Tajvanskom narodnom partijom (TPP) na promovisanju njihovih zajedničkih ideja.

Opozicija želi da parlamentu da veća ovlašćenja za nadzor nad Vladom. Tu spada i kontroverzni predlog da se kriminalizuju zvaničnici za koje se smatra da daju lažne izjave u parlamentu.

DPP kaže da KMT i TPP nepropisno pokušavaju da proguraju predloge bez uobičajenog procesa konsultacija.

Podsetimo, Tajvan je krajem marta testirao svoju protivvazdušnu odbranu i najavio da će intenzivirati vojne vežbe zbog čestih vojnih aktivnosti Kine blizu ostrva.

Komanda vazduhoplovnih snaga Tajvana je u kratkom saopštenju navela da je izvela sveobuhvatne vežbe protivvazdušne odbrane koristeći domaće rakete zemlja-vazduh "Skaj Bou" i "Patriot", zajedno sa avionima i mornaričkim brodovima.

- Suočeni sa kineskim avionima i brodovima koji često zadiru u blizinu mora i vazdušnog prostora Tajvana, vazdušne snage će nastaviti da povećavaju intenzitet vežbi kako bi se nosile sa potencijalnim pretnjama - saopštile su vazduhoplovne snage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading