NAPADAČ NA PREMIJERA SLOVAČKE PRIZNAO KRIVICU! Pisac ostaje iza rešetaka!

Autor:

Svet

18.05.2024

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanje premijera Roberta Fica je stabilizovano

NAPADAČ NA PREMIJERA SLOVAČKE PRIZNAO KRIVICU! Pisac ostaje iza rešetaka!

Foto: MICHAL HANKO / News and Media / Profimedia

Juraj Cintula, osumnjičen za atentat na slovačkog premijera Roberta Fica, priznao je krivicu na saslušanju pred Specijalnim sudom u Pezinu, prenosi TA3.

Sud će odlučiti da li će Juraj ostati u pritvoru.

Kako prenose lokalni mediji, stanje premijera Roberta Fica je stabilizovano, ali i dalje teško.

Danas je Juraj sproveden u Specijalni sud u Pezinu kroz garažu radi detaljeg ispitivanja. Pre njegovog dolaska, specijalci su raščistili prostor ispred suda, a ubrzo su stigla tri policijska vozila, od kojih je u jednom bio osumnjičeni.

Ministar odbrane Robert Kalinjak izjavio je da je premijer Fico imao dve operacije nakon atentata u sredu u Handlovi. Njegovo stanje je "i dalje ozbiljno, ali je premijer pri svesti" i trenutno se nalazi u bolnici u Banskoj Bistrici.

Na mestu napada, gde je Juraj Cintula iz neposredne blizine potegao pištolj na premijera, juče su bili prisutni samo novinari iz brojnih evropskih redakcija. Radnici u obližnjim lokalima nisu želeli da govore za medije, rekavši da im je naređeno da ćute zbog istrage. Ni u Domu kulture nisu želeli da govore o incidentu, ali su izrazili nadu da će se premijer uskoro oporaviti, piše Telegraf.

Stanje Roberta Fica

Prema rečima direktorke bolnice Mirijam Lapunikove, premijer je ujutru prošao kontrolni CT. Na osnovu njegovih rezultata, konzilijum je odlučio da pregleda pacijenta.

Prema njenim rečima, ovo je standardna procedura u ovakvim slučajevima.

Fico je podvrgnut operaciji hirurškog uklanjanja nekrotičnog tkiva zaostalog od pucnjave. On je trenutno pri svesti, ali je njegovo stanje teško.

- Stanje pacijenta je zaista ozbiljno i on je u ARO - rekla je ona. Međutim, prema rečima direktora, sve se odvija uobičajeno za ovako ozbiljne slučajeve.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading