JOŠ JEDNA NEZAPAMĆENA PLJAČKA "PINK PANTERA" Umešane TRI misteriozne žene, BEŽALI preko PET zemalja, sada su u Srbiji?! (VIDEO)

Autor:

Svet

01.06.2024

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija nudi 600.000 evra za bilo kakvu informaciju o njima i njihovom kretanju

JOŠ JEDNA NEZAPAMĆENA PLJAČKA "PINK PANTERA" Umešane TRI misteriozne žene, BEŽALI preko PET zemalja, sada su u Srbiji?! (VIDEO)

Foto: POLITIE / SCREENSHOT

U centru pažnje evropske javnosti ponovo je spektakularna pljačka nakita koja se dogodila 28. juna 2022. na sajmu umetnosti TEFAF u Mastrihtu u Holandiji.

Četvorica muškaraca, obučenih u odela, upali su usred bela dana i maljevima razbili vitrine na štandu londonske zlatarske kuće "Symbolic & Chase". Izloženi nakit, među kojima i izuzetno skupa ogrlica, postao je njihov plen vredan nekoliko desetina miliona dolara!

Istraga je od početka bila obimna i temeljna. Već u julu 2022. godine, holandska televizijska emisija "Opsporing NL" posvetila je epizodu ovoj pljački, prikazujući slike osumnjičenih i njihovu rutu bekstva. Informacije dobijene od građana pomogle su u daljem razvoju istrage.

Foto: POLITIE / SCREENSHOT

Pink Panteri

 

Polazi se od toga da su četiri osumnjičena muškarca izvela pljačku.

Osumnjičena osoba, koja se nalazi na slici dole u sredini sa tamnim kačketom, belom košuljom i braon kravatom i osumnjičena osoba koja se nalazi na slici krajnje desno u tamnom sakou, beloj košulji sa tamnom kravatom, koji ima naočare i glatko obrijanog lica (sa ulaznicom u ruci) su izgleda jedna te ista osoba.

U martu 2023. godine, policija je saopštila da osumnjičeni pripadaju specifičnoj grupi sa Balkana. Posebna pažnja posvećena je analiziranju forenzičkih tragova, izjava svedoka i video snimaka.

Internacionalni karakter istrage postao je ključan, te je pod vođstvom Evropola uspostavljena saradnja sa brojnim evropskim zemljama.

Veliki pomak u istrazi ostvaren je pronalaskom dva dijamanta iz ukradene ogrlice. Jedan je lociran u Izraelu, a drugi u Hongkongu, što je omogućilo dalju analizu i približavanje otkrivanju počinilaca.

Osumnjičene osobe odnele su nakit vredan nekoliko desetina miliona dolara!

Iz istrage se ispostavilo da se i jedna ženska osoba dovodi u vezu sa pljačkom, i da je takođe označena kao osumnjičena osoba.

Pored toga, još dve ženske osobe su dospele u vidokrug policije, kada su vratile jedno od iznajmljenih vozila u rentakar firmu koja se nalazi u blizini aerodroma u Frankfurtu.

Za sada one nisu osumnjičene u istrazi o pljački i ispituje se njihova uloga u vraćanju vozila koje je korišćeno u bekstvu.

Ženska osoba koja se nalazi na sedištu suvozača se dovodi u vezu sa pljačkom.

Foto: POLITIE / SCREENSHOT

Pink Panteri

 

Istražni tim otkrio je da su osumnjičeni koristili iznajmljena vozila pre i posle pljačke. Vozila, marke Kia i Opel Astra, pronađena su i forenzički ispitana.

Saznalo se da su osumnjičeni boravili u Belgiji, odakle su preko Nemačke, Austrije i Mađarske pobegli u Srbiju. Posebno su se zadržavali u Vervieju i Liježu, koristeći lokalne hotele i smeštaj iznajmljen putem online platformi.

Policija sada veruje da se osumnjičeni nalaze u Srbiji, najverovatnije u Nišu, ali ne isključuju mogućnost da su u Beogradu ili okolini.

Sa oba vozila su u Nemačkoj napravljeni saobraćajni prekršaji.

Foto: POLITIE / SCREENSHOT

Pink Panteri

 

To se desilo sa Kiom Sid 6. juna 2022. u Nojštatu (Neustadt). Sa Opel Astrom se prebrzo vozilo 26. juna 2022. u Leverkuzenu. Snimci od oba prekršaja koje su zabeležile kamere su na raspolaganju.

Pored već raspisane nagrade od 500.000 funti koju je ponudio istražni biro osiguravajuće kompanije "Charles Taylor Adjusting", Okružno javno tužilaštvo Limburg nudi dodatnih 20.000 evra za informacije koje će dovesti do hapšenja pljačkaša.

Foto: POLITIE / SCREENSHOT

Ogrlica

 

Istraga se nastavlja, a javnost se poziva da dostavi sve informacije koje bi mogle pomoći u rešavanju ovog slučaja. Međunarodna saradnja ostaje ključna u ovom kompleksnom slučaju koji i dalje zaokuplja pažnju širom Evrope.

(Republika/Blic.rs)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading