"ONI SU NARKOMANI, HOĆE PROTIV RUSIJE, A NE MOGU DA JE POBEDE!" Orban poslao UPOZORENJE Evropi dok ne bude KASNO! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

01.06.2024

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Desetine hiljada Mađara marširalo je danas protiv rata u Budimpešti

"ONI SU NARKOMANI, HOĆE PROTIV RUSIJE, A NE MOGU DA JE POBEDE!" Orban poslao UPOZORENJE Evropi dok ne bude KASNO! (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Denes Erdos

Mađarski premijer Viktor Orban je na "Maršu mira" u Budimpešti izneo snažno upozorenje o opasnosti od rata u Evropi.

On je istakao da Evropa sve više klizi ka ratu i da je potrebno preduzeti mere kako bi se to sprečilo.

Orban je posebno naglasio da je slanje novčane pomoći i oružja Ukrajini, razgovori o raspoređivanju nuklearnog oružja u Evropi, kao i misija NATO u Ukrajini, znak da "proratni voz nema poslednju stanicu, a mašinovođa je poludeo".

Mađarska neće slati omladinu na front

Premijer Orban je istakao da Mađarska neće dozvoliti da se njena omladina šalje na front, naglašavajući da je Mađarska već jednom uspela da se drži po strani od sukoba i da zna kako to treba da uradi.

Foto: Tanjug/Zsolt Czegledi/MTI via AP

Mađari protiv rata

 

Proratni političari kao narkomani

Orban je uporedio proratne političare u Evropi sa narkomanima, tvrdeći da žele da pobede Rusiju, ali da ne uviđaju realnost.

On je naglasio da su takvi političari spremni da se sukobe sa čitavim istokom i da rat vide kao drogu, ne uzimajući u obzir sudbinu stanovništva zemalja i budućnost dece.

Poziv na glasanje za mir

Premijer Orban je pozvao učesnike protesta da na predstojećim izborima za Evropski parlament svoj glas daju onima koji se zalažu za mir, ističući potrebu za formiranjem transatlantske koalicije za mir posle izbora za EP i američkih predsedničkih izbora.

Na "Maršu mira" u centru Budimpešte okupilo se na desetine hiljada Mađara iz čitave zemlje, koji su protestovali protiv uvlačenja zemlje u sukob u Ukrajini i pokušaja NATO da pokrene novi rat u Evropi.

Foto: Tanjug/Zsolt Czegledi/MTI via AP

Mađari protiv rata

 

Ovaj događaj je jasno pokazao duboku zabrinutost građana zbog mogućeg sukoba i podršku mirnim rešenjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading