ISTORIJSKO OBRAĆANJE PUTINA: Poljaci i Litvanci dobili poruku koju će morati da ZAPAMTE! Zapad frustriran neuspehom kontraofanzive, treba im novo TOPOVSKO MESO!

Autor:

Svet

21.07.2023

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapad je očigledno frustriran ukrajinskom kontraofanzivom, koja nije dala rezultate, rekao je Vladimir Putin na sastanku sa stalnim članicama Saveta bezbednosti.

ISTORIJSKO OBRAĆANJE PUTINA: Poljaci i Litvanci dobili poruku koju će morati da ZAPAMTE! Zapad frustriran neuspehom kontraofanzive, treba im novo TOPOVSKO MESO!

Foto: Tanjug/AP

„Ne pomažu ni kolosalni resursi koji su „upumpani“ u kijevski režim, ni snabdevanje zapadnim naoružanjem – tenkova, artiljerije, oklopnih vozila, projektila, niti slanje hiljada stranih plaćenika i savetnika, koji su najaktivnije korišćeni u pokušajima probijanja fronta naše vojske".

 

On je naveo da ceo svet gleda kako gori „hvaljena zapadna, navodno neranjiva tehnika“, ali je glavno da su „usled samoubilačkih napada formacije Oružanih snaga Ukrajine pretrpele ogromne gubitke“. Reč je o desetinama hiljada ljudi, naglasio je Putin.

 

"Ljudi u Ukrajini sve više imaju pitanje, legitimno pitanje: za šta, za čije sebične interese, umiru njihovi rođaci i prijatelji. Postepeno, polako, ali dolazi otrežnjenje", nastavio je šef države.

Javno mnjenje u Evropi se takođe menja, rekao je on. Evropljani, ali i predstavnici evropskih elita, vide da se podrška Ukrajini pretvara u gubljenje novca i truda, a kao rezultat toga, u služenje interesima „prekookeanskog globalnog hegemona“, koji ima koristi i od slabljenja Evrope i od beskonačnog odugovlačenja ukrajinskog sukoba.

"Sudeći po onome što se dešava u stvarnom životu, današnje vladajuće elite SAD rade upravo to. U svakom slučaju, postupaju po ovoj logici. Da li takva politika odgovara istinskim, fundamentalnim interesima američkog naroda, veliko je pitanje, retoričko pitanje, naravno, neka odluče sami", dodao je on.

Oslobađanje agresije na Belorusiju od strane Ukrajine značiće agresiju na Rusku Federaciju, sva sredstva će biti korišćena za zaštitu, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

"Što se tiče Belorusije, ona je deo Unije. A agresija na Belorusiju značiće agresiju na Rusku Federaciju. Na to ćemo odgovoriti svim sredstvima koja su nam na raspolaganju", rekao je Putin na sastanku Saveta bezbednosti Ruske Federacije.

Istovremeno, lideri nekih istočnoevropskih država žele da „ugreju ruke” za ukrajinsku tragediju, naglasio je Putin.

Zapad više nema dovoljno ukrajinskog topovskog mesa, razmišlja se o Litvancima i Poljacima, poručio je ruski predsednik Vladimir Putin.

"Poljske vlasti, kujući svoje revanšističke planove, ne govore istinu ni svom narodu. Ali istina je da ukrajinsko topovsko meso očigledno nije dovoljno za Zapad, nije dovoljno, pa planiraju da koriste novi potrošni materijal - sami Poljaci, Litvanci i dalje po spisku. Svima kojima nije žao", rekao je on na sednici Saveta bezbednosti Rusije.

„Ovo je veoma opasna igra i autori takvih planova treba da razmisle o posledicama“, dodao je Putin .

Putin je naložio je šefu Spoljne obaveštajne službe Sergeju Nariškinu da prati planove Poljske za Ukrajinu.

Putin je u petak, na sastanku sa stalnim članicama Saveta bezbednosti Ruske Federacije, rekao da Poljska očekuje da formira neku vrstu koalicije „pod kišobranom NATO-a“, direktno interveniše i „otkine deblji komad“ u Ukrajini. On je takođe podsetio da je Poljska dobila mnogo zapadnih zemalja za sebe zahvaljujući stavu Josifa Staljina i napomenuo da bi, ako je Varšava zaboravila na to, Rusija podsetila.

Na sednici je govorio i Nariškin, koji je izjavio da se Poljska u vezi sa situacijom oko Ukrajine sprema da uspostavi kontrolu nad Zapadnom Ukrajinom, tako što će tamo rasporediti svoju vojsku.

„Varšava postaje svesna da je poraz Ukrajine samo pitanje vremena“, istakao je Nariškin.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Prema njegovim rečima, sprema se značajno povećanje združene Litvansko-poljsko-ukrajinske brigade koja će dejstvovati pod okriljem „Lublinskog trougla“.

Putin je naložio Nariškinu da je neophodno pratiti planove Poljske koji se tiču Ukrajine.

„Poljski lideri, sudeći po svemu, računaju da pod „kišobranom“ Severnoatlantske alijanse oforme koaliciju kako bi se umešali u ukrajinski sukob i „otkinuli što bolji komad“, ocenio je ruski lider.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading