PUTINE RECI, LETEĆEMO KAO MECI: Nivo poverenja u predsednika Rusije i dalje VEOMA VISOK, uživa podršku skoro 80 posto Rusa

Autor:

Svet

21.07.2023

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina Rusa (77,3 odsto) veruje ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, pokazuju rezultati ankete Sveruskog centra za istraživanje javnog mnjenja (VCIOM).

PUTINE RECI, LETEĆEMO KAO MECI: Nivo poverenja u predsednika Rusije i dalje VEOMA VISOK, uživa podršku skoro 80 posto Rusa

Foto: Tanjug/AP

 

Aktivnosti predsednika odobrava 74,4 odsto, a negodovanje je izrazilo 16,2 procenta građana. Putinu veruje 77,3 odsto Rusa, ne veruje mu 18,4 odsto ispitanika, prema rezultatima istraživanja sprovedenog od 10. do 16. jula u kojem je učestvovalo je 1,6 hiljada Rusa starijih od 18 godina, prenosi Ria novosti.

Metoda anketiranja je telefonski intervju zasnovan na stratifikovanom dvoosnovnom slučajnom uzorku fiksnih i mobilnih brojeva. Uzorak je napravljen na osnovu kompletne liste telefonskih brojeva koji se koriste na teritoriji Ruske Federacije.

Za ovaj slučajni (verovatni) uzorak, maksimalna veličina greške ne prelazi 1 odsto za podatke prikupljene tokom sedam dana. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading