U KINI NEMA PRAŠTANJA: Doživotni zatvor špijunu od 78 godina koji ima američko državljanstvo, STEJT DEPARTMENT na potezu (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

15.05.2023

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džon Šing-Van Leung (78), američki državljanin sa stalnom dozvolom boravka u Hongkongu, osuđen je na doživotni zatvor pred sudom u gradu Sudžou na istoku Kine.

U KINI NEMA PRAŠTANJA: Doživotni zatvor špijunu od 78 godina koji ima američko državljanstvo, STEJT DEPARTMENT na potezu (FOTO, VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Iz suda u pokrajini Đijangsu saopšteno je da je Leung, koji je uhapšen u aprilu 2021, osuđen zbog špijunaže, ali bez navođenja detalja iz optužnice.

CNN prenosi da navode suda da je takođe zaplenjena Leungova lična imovina u iznosu od pola miliona juana, što je oko 72.000 američkih dolara.

Rojters navodi da su Leungu, koji poseduje i američki pasoš, oduzeta i politička prava. Portparol američke ambasade u Kini saopštio je da je upoznat sa slučajem, ali zbog zaštite privatnosti nema preciznijih komentara.

Foto: www.profimedia.rs

Američka ambasada u kineskoj prestonici Pekingu

- Za Stejt department nema većeg prioriteta od bezbednosti američkih građana u inostranstvu - kazao je portparol.

Mediji u Kini prenose da je Leung nekada bio član kineske organizacije u SAD pod nazivom Udruženje za promociju američko-kineskog prijateljstva, a takođe su objavljene i slike Leunga sa nekim visokim kineskim zvaničnicima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading