IMA SE, MOŽE SE! PLATIO POLA MILIONA DOLARA ZA 50 DANA SLOBODE: Američki kongresmen Santos oslobođen uz kauciju (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

11.05.2023

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki kongresmen Džordž Santos (34), koji je u sredu uhapšen po 13 tačaka optužnice, pušten uz kauciju od 500.000 dolara i trebalo bi da se na sudu pojavi ponovo 30. juna.

IMA SE, MOŽE SE! PLATIO POLA MILIONA DOLARA ZA 50 DANA SLOBODE: Američki kongresmen Santos oslobođen uz kauciju (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Santos je, između ostalog, optužen za varanje političkih pristalica korišćenjem donacija koje je dobio od njih za plaćanje ličnih troškova, kao i nezakonito primanje naknade za nezaposlene dok je bio zaposlen.

Optužen je i da je Predstavničkom domu Kongresa davao lažne izjave o svojoj imovini i prihodima.

On je najavio je da će se boriti protiv optužbi za prevaru, pranje novca i krađu javnih sredstava i odbacio pozive da podnese ostavku zbog laganja o svojoj biografiji.

Foto: Tanjug/AP

Kongresmen Džordž Santos napušta sud u Njujorku

- To je lov na veštice - izjavio je republikanski kongresmen u sredu, ubrzo nakon pojavljivanja na sudu u Njujorku gde se suočio sa federalnim optužbama.

Foto: Tanjug/AP

Obraćanje medijima kongresmena Džordža Santosa

Tokom trajanja kaucije Santos može da se vrati u Vašington i glasa u Kongresu. Kao uslov za oslobađanje, pristao je na predaju svog pasoša i ograničenje putovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading