AMERIČKIM VOJNICIMA SIPAO SEDATIVE U PIVO I KIDNAPOVAO IH: Kolumbijac poznat kao Hari Poter izručen SAD i završio na sudu na Floridi (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

07.05.2023

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kolumbijski kriminalac Džeferson Arango Kasteljanos, poznat kao Hari Poter, izručen je SAD i izveden pred sudiju okružnog suda na Floridi pod opužbom da je u kolumbijskoj prestonici Bogoti omamio, kidnapovao i opljačkao dvojicu američkih vojnika koji su radili kao obezbeđenje ambasade.

AMERIČKIM VOJNICIMA SIPAO SEDATIVE U PIVO I KIDNAPOVAO IH: Kolumbijac poznat kao Hari Poter izručen SAD i završio na sudu na Floridi (FOTO, VIDEO)

Foto: Profimedia, Printscreen

Sajt Infobe iz Majamija, koji je na španskom jeziku i južnoamerički mediji prenose da su američki vojnici zajedno sa lokalnom prijateljicom Judit Aleksandrom Anajom Pačeku u martu 2020. gledali utakmicu u baru u Bogoti kada su im prišle dve osobe za koju su mislili da su muškarac i žena, a zapravo se radilo o Kasteljanosu i njegovom pomoćniku.

Oni su Amerikancima i Kolumbijki sipali sedativ u pivo. Kada je sedativ krenuo da deluje izašli su sa njima iz bara, a nakon što su žrtve izgubile svest opljačkali, uzevši im novac i kreditne i debitne kartice, kao i podatke kako da podignu keš sa njih.

Foto: Tanjug/AP

Američki vojnik u bazi u Kolumbiji

Omamljen žrtve su potom odvezli i ostavili po ulicama Bogote, a za razliku od Amerikanaca koji su preživeli Kolumbijka se predozirala sedativom i preminula.

Kasteljanos i njegov pomoćnik su uhapšeni u Kolumbiji 2021, da bi se vlasti u Bogoti godinu dana kasnije složile sa zahtevom SAD za izručenje Kasteljanosa.

Na sajtu američkog tužilaštva pri okružnom sudu na Floridu 5. maja ove godine je objavljeno da je Kasteljanos izručen i izveden po prvi put pred sudiju. Ukoliko bude osuđen, može da dobije i doživotnu kaznu zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading