LUKAŠENKO HITNO HOSPITALIZOVAN, DUGE CEVI SVUDA OKO BOLNICE: Beloruskom predsedniku pozlilo na Putinovoj paradi, stanje se pogoršalo u Minsku (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

14.05.2023

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko hospitalizovan je hitno u prestonici Minsku, a u svim ulicama oko bolnice raspoređeni su naoružani pripadnici snaga bezbednosti.

LUKAŠENKO HITNO HOSPITALIZOVAN, DUGE CEVI SVUDA OKO BOLNICE: Beloruskom predsedniku pozlilo na Putinovoj paradi, stanje se pogoršalo u Minsku (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Jahu njuz je preneo navode beloruskih opozicionih medija da je konvoj automobila koja inače prati Lukašenka stigao u bolnicu oko oko sedam sati u subotu uveče.

Prilaz bolnici za civile je odmah zatvoren.

Foto: Tanjug/AP

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko na vojnoj paradi u Moskvi

Lukašenko se poslednji put pojavio u javnosti 9. maja na vojnoj paradi povodom Dana pobede u Moskvi, gde je otišao na poziv ruskog predsednika Vladimira Putina. Tada su svi komentarisali da predsednik Belorusije izgleda prilično slabo.

Za razliku od ostalih lidera bivših sovjetskih republika koji su došli na Putinovu paradu, Lukašenka su morali da voze čak i na sasvim malim razdaljinama tokom posete Moskvi, a zbog slabosti je čak propustio i službeni ručak s Putinom.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin

Rojters je tada objavio da je Lukašenko "izgledao umorno i nervozno cupkao nogama", a na "desnoj ruci mu je bio vidljiv zavoj" i generalno je izgledalo da mu nije dobro".

Kasnije tog dana, Lukašenko je prisustvovao proslavi Dana pobede u Minsku.

Tu se odrekao tradicije i nosio je odelo umjesto vojne uniforme, a nije održao ni govor što je dodatno pojačalo spekulacije o njegovoj bolesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading