PROZIVKE NA RAČUN PARADE U MOSKVI: Smoreni Putin, jedan sovjetski tenk iz Drugog svetskog rata i NIJEDAN AVION (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

09.05.2023

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapadni mediji i korisnici društvenih mreža komentarišu vojnu paradu koja je na Crvenom trgu u Moskvi održana povodom 9. maja i 78. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu, kako u Rusiji zovu Drugi svetski rat.

PROZIVKE NA RAČUN PARADE U MOSKVI: Smoreni Putin, jedan sovjetski tenk iz Drugog svetskog rata i NIJEDAN AVION (FOTO, VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Ugledni britanski list Tajms je objavio da je govor ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je šef Kremlja održao tokom parade, trajao manje od deset minuta.

Tabloid Dejli mejl naglašava da je Putin na paradi među arsenalom koji prodefilovao Crvenim trgom prikazao samo jedan tenk i to sovjetski T-34 iz Drugog svetskog rata, za razliku od ranijih ovakvih parada na kojima je predsednik Rusije pokazivao namodernije oklopne ratne mašine koje njegova zemlja ima.

O sovjetskom tenku pisali su i korisnici Tvitera, kao i sajt CNN.

Američka televizija objavila je da je na moskovskoj paradi 2022. učestvovalo 77 borbenih letelica i helikoptera, dok sada nije nije bilo ni tradicionalnog preleta ruskih vojnih aviona iznad Crvenog trga.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin na vojnoj paradi u Moskvi

Ruski državni mediji su pre parade objavili da je ovaj prelet otkazan, ne navodeći razloge za to, ali je to verovatno urađeno iz straha da bi moglo da dođe do napada ukrajinskih dronova, kao tokom nedavnog udara na Kremlj i neuspelog atentata na Putina, za koji je Kijev tvrdio da nije umešan.

Briselski sajt Politiko navodi da je "smoreni Putin" tokom "mrzovoljnog" govora napao Zapad, kao i da je nakon godinu dana neuspeha doživljenih tokom ruske agresije na Ukrajinu na paradi prikazan značajno istrošen vojni arsenal.

Navodi se da su slične manifestacije povodom 9. maja širom Rusije otkazane ili održane u skraćenom obliku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sava

09.05.2023 21:37

Pokažite sa čime vi raspolažete!