POLICIJA OBJAVILA JEZIV SNIMAK! POZNATI MILIONER UBIJEN OD BATINA! Pijani napadač mu presudio nasred ulice (VIDEO)

Autor:

Svet

21.04.2023

23:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alan je na kraju oslobođen optužbi za ubistvo.

POLICIJA OBJAVILA JEZIV SNIMAK! POZNATI MILIONER UBIJEN OD BATINA! Pijani napadač mu presudio nasred ulice (VIDEO)

Foto: Printskrin/youtube

Skotland Jard objavio je danas uznemirujući snimak na kome se vidi kako nasilnik nasred ulice zadaje kobni udarac poznatom milioneru.

Na jezivom snimku vidi se kako Stiv Alan dva puta udara bogatog britanskog bankara Pola Mejsona (52). Milioner je nakon trećeg udarca tresnuo glavom o trotoar i ostao nepomično da leži dok je nasilnik pobegao. Mejson, izvršni direktor Кatarske nacionalne banke, pao je u komu i umro šest meseci kasnije u bolnici.

Alan (35) je na kraju oslobođen optužbi za ubistvo. Dobio je kaznu od 36 meseci zatvora nakon što je priznao ubistvo iz nehata nakon napada u decembru 2020. ispred poznatog kluba u Londonu.

Kazna je izazvala bes u porodici Mejson koja je obećala da će se žaliti na Alanovu zatvorsku kaznu. Mejsonova sestra Rejčel je pozdravila odluku Skotland Jarda da objavi snimak.

b

- Кako ovo može da ne bude ubistvo? Alan je dvaput udario mog brata sa takvom žestinom da više nikada ne bi ustao. Jasan je nivo nasilja koji je prikazan na snimku. Nije bio jedan udarac, naprotiv, udarci su pljuštali nakon što je Pol oboren na trotoar. Кako smo mi kao društvo postali neosećajni za takvo nasilje? Stvarno smo se nadali da će Alan dobiti doživotnu kaznu, ali moramo da pokušamo da prihvatimo odluku suda zbog sopstvenog razuma. Dobio je samo tri godine od kojih će samo 15 meseci odležati iza rešetaka. Čvrsto verujemo da je to neopravdano popustljivo - smatra Rejčel.

Snimak sa nadzorne kamere pokazuje žestinu napada jer se vidi kako Alan tri puta udara Mejsona i to dva puta dok je već bio na betonu pokušavajući da stane na noge.

Snimak je danas objavila londonska policija uz dozvolu porodice Mejsona da bi se istakla nejednakost u kazni i stepenu nasilja i agresije koji su pokazani protiv bankara.

Pol Mejson je kobnog 15. decembra 2020. godine bio sa dva prijatelja u ekskluzivnom klubu "Ivi" gde je ulazak dozvoljen samo za odabrane članove. Кad je izašao iz kluba pomogao je prijateljici da uđe u crni taksi pre nego što je otišao ka raskrsnici gde je napadnut.

Alan je pio u brojnim barovima kad je naleteo na Mejsona i optužio ga da je ukrao mobilni telefon njegovom prijatelju. Na snimku CCTV se vidi kako Alan pokušava da zgrabi nešto od Mejsona koji sleže ramenima i odstupa.

Alan ga međutim prati i udara pesnicom nakon čega bankar pada. Dok pokušava da se pridigne, Alan ga udari drugi put, a zatim mu zadaje i kobni udarac nakon čega Mejson udara glavom o trotoar.

Tri medicinske sestre van dužnosti koje su prisustvovale napadu pokušale su da pomognu Mejsonu koji je hitno prebačen u bolnicu gde su lekari izvršili proceduru za zamenu dela njegove lobanje delom od titanijuma. Uprkos njihovim naporima pao je u komu i preminuo 4. juna 2021.

Alan, koji je iz Huka u Hempširu, pobegao je sa mesta napada, ali se kasnije predao policiji. Priznao je ubistvo iz nehata, ali je porota u Old Bejliju odlučila da ipak nije kriv za ubistvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Propala

22.04.2023 11:05

Britanija