BAJDEN DONEO KONAČNU ODLUKU: Kandidovaće se za drugi predsednički mandat, jedna stvar je presudila!

Autor:

Svet

15.04.2023

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džozef Bajden bi na kraju drugog predsedničkog mandata imao 86 godina.

BAJDEN DONEO KONAČNU ODLUKU: Kandidovaće se za drugi predsednički mandat, jedna stvar je presudila!

Foto: Ap photo

Džozef Bajden

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je na kraju svoje posete Republici Irskoj da je odlučio da se kandiduje za drugi predsednički mandat i potvrdio da će svoju kandidaturu formalno objaviti "relativno uskoro".

- Objavićemo to relativno brzo, ali samo putovanje u Irsku ojačalo je moj osećaj optimizma u vezi sa onim što se može učiniti - rekao je Bajden novinarima na kraju svog putovanja u Irsku, prenosi Rojters.

Agencija navodi da su, iako brojne Bajdenove pristalice nisu sigurne da li je 80-godišnji predsednik, jedan od najstarijih svetskih lidera, zaista sposoban da se posveti drugom četvorogodišnjem mandatu u Beloj kući, bliski saradnici i saveznici, daleko od očiju javnosti, već počeli da preduzimaju korake za uspostavljanje infrastrukture kampanje i prikupljanje sredstava.

Bajden bi na kraju drugog predsedničkog mandata imao 86 godina, što je devet godina više u poređenju sa prosečnim životnim vekom muškaraca u SAD.

Američki predsednik Džozef Bajden je 2020. godine proslavio 78. rođendan, tako da je, kada je za dva meseca preuzeo dužnost, biti najstariji predsednik SAD u istoriji.

Pored suočavanja sa najtežom zdravstvenom krizom u ovom veku, visokom stopom nezaposlenosti i rasizmom, Bajden je pokušao da dokaže i da je, uprkos godinama, dorastao novom poslu.

Do sada je najstariji predsednik SAD bio Ronald Regan, koji je 1989. naustio Belu kuću 16 dana pre svog 78. rođendana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading